Elfte söndagen efter Trefaldighet

Och äntligen fick vi åter fira högmässan på normal tid kl 11 efter ca två månaders sommartid med högmässorna kl 18.
 
Och jag var där trots att jag firade mässa igår kl 16. Kunde väl räcka med en nattvardsgudstjänst per helg, eller...? Men man överger inte så alldeles enkelt sin normala församlingsgemenskap. Att gå i bönhuset, vilket jag iofs gärna gör, kan aldrig för mig bli annat än ett komplement till högmässogemenskapen.
 
Ca 40 deltagare var vi. Kyrkvärd Johan hjälpte Bosse i distributionen. I predikan startade Bosse i evangeliet men tog snabbt ett skutt och hamnade - som ofta! - i Gt-texten, denna dag från profeten Amos bok. Innerlig och allvarlig predikan, även om jag nu nio timmar senare knappt kan återge något av det han sa.*
 
Snabbt kyrkkaffe, sen förbi bönhuset för att hämta min Bibel som jag glömde igår. Stannade dock inte på några ytterligare predikningar eftersom jag under eftermiddagen var bjuden på kaffe i (ex-)hustruns kyrkstuga. F ö den kyrkstuga från vilken det filmades en stund under OAS-rörelsens Sverigeresa förra sommaren, när Mats och jag medverkade i sändning från kyrkstaden.
 
Precis när jag skulle fara från bönhuset för att köra mot Gammelstad mötte jag gode vännen och kollegan Stefan Aro som befinner sig i staden och var på väg övervara eftermiddagens predikningar. En sådan ömsesidig glädje var det att mötas att vi båda offrade några minuter och satt och samtalade i min bil. 
 
Efter besöket i Gammelstad, under vilket vi även tog en promenad och tittade på mitt renoveringsobjekt till kyrkstuga tände vi hemma grillen och fixade god middag. 
 

* beror det månne på att jag nu även i huvudet börjar bli det som jag allt oftare upplever mig vara I kroppen: en gammal pensionär?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0