Stakset igen

För en tid sedan (15 aug) skrev jag om boken Genom krig och fred där Isabella Stakset berättar om sitt liv och det förvandlande mötet med Jesus. Och även berör sin mans erfarenheter.
 
Nu har jag även läst hennes makes, den kanske mer kände Sebastian Stakset, bok Bara ljuset kan besegra mörkret (Sjöbergs förlag. Tredje tryckningen 2019).
 
Starka vittnesbörd om vad Gud kan göra i vår tid. Nyttigt. Kanske särskilt för alla oss som när vi ska berätta om om väckelse som så livsförvandlande drabbat människor att dom lämnat både tjuveri och skörlevnad och brännvin bakom sig, måste gräva fram vittnesbörd som ofta är bortåt 150 år gamla. Men uppenbarligen kan ordet och det levande vittnesbördet ha samma kraft idag. 
 
Läs och låt dig inspireras. Om du - precis som jag - delvis  kanske känner dig något ovan vid de "frikyrkliga" uttryckssätten i ord och handling så läs ändå vidare. Och ställ dig frågan: vill Gud idag verkligen nå människor som finns på "samhällets botten", fångna i alkoholens, drogernas och krimnalitetens kedjor och är det vår önskan att så sker?
 
Om det är så då finns bara en bön:
Kom Helige Ande och väck oss ur vår stillsamma medelklassiga slummer.

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Jag väntar på din valanalys - lokalt, regionalt och nationellt. Väntar på annat också men skriver inte i klartext vad.

Svar: Ja du. Nog bär jag på mycket jag skulle vilja skriva efter valet.. man får se när inspirationen rinner till.
Torbjörn Lindahl

2021-09-24 @ 17:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0