Nu går det för långt med min glömska

Eller oförmåga att förstå.
 
Flera gånger har det hänt att något i min telefon inte fungerat. Nån app och/eller eposten. Varje gång har min äldre son som jobbar på Telia fått rycka in med rådet "starta om mobilen". Men varje gång det hänt på nytt har jag blivit lika rädd och desperat och trott att nu måste jag köpa ny mobil. En gång for jag t o m in till Elgiganten där jag köpt den och fick även där rådet starta om den. 
 
Men skam den som ger sig. Än en gång skulle jag glömma standardlösningen. Det var tidigare i veckan när både epost och flera andra appar som Tidegärden, Folkbibeln, Text-TV och den med vilken jag slår på motorvärmaren slutade fungera. Och dessutom såg jag i e-posten att det kommit några fakturor som jag inte kunde öppna och läsa.
 
Kanske var det fruktan att få kronofogden efter mig pga betalningsanmärkningar och rädslan behöva ha kall bil hela vintern som gjorde mig så förlamad att jag återigen glömde bort den lösning jag redan flera gånger lärt.
 
Men god vän, som jag i min desperation ringde gav mig återigen det råd som man på hans tidigare arbetsplats kallade vaktmästartricket. STARTA OM MOBILEN! 
 
Frågan är, kommer jag ihåg det nu? Kanske för att han också förklarade vad felet är. Ungefär: varje gång man använder en app lagras något i minnet (appens eller telefonens? - strunt samma!)  och till slut blir det fullt. Men om man stänger av och startar telefonen igen så töms det.
 
Elementärt!
 
Att kära läsarna inte råkar ut för detta lika ofta som jag kanske beror på att ni är förståndiga och slår av mobilen varje natt. Då löser det sig av sig själv liksom. Men jag som efter stroken för två år sedan har ett trygghetslarm måste ju ha telefonen på dygnet runt så dom från larmcentralen kan ringa och kolla läget när jag (falsk-)larmar.
 
Ännu har jag inte behövt larma på allvar, men falsklarmat åtskilliga gånger. Men dom hälsar alltid så glatt när man säger att allt är ok. Hoppas jag har minne nog för att trycka på larmknapoen när det verkligen behövs. 
 
Jag kan ju göra det när jag behöver säga min telefon fungerar inte som den ska.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Du har min fulla förståelse. Är på krigsfot med mobilen mera avancerade funktioner, är nog appalfabet.
;-)

2021-10-01 @ 08:32:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0