21:a söndagen efter Trefaldighet

 45 deltagare var vi idag enligt kyrkvärds räkning vilket fördes in i statistiken för Hertsökyrkan. Men en (1) minut före klockringningen var det bara ca 25 och när vi präster gick in under ingångspsalmen fortfarande under 30. Jag tänker som jag tänkt många gånger: om människor skulle till något upplevt viktigt t ex till flyget för en två veckors resa till Thailand för vilken man redan betalt en stor summa då skulle man minsann inte komma så i sista minuten. Vad tyder det på?
 
 I högmässan idag predikade Bosse men han hade frågat mig om jag ville celebrera vilket jag tackat ja till. Roligt känna att det fortfarande fungerar för en gammal man.
 
Nu är ju detta med ett tolkande tema för söndagens texter ett i historiskt perspektiv modernt påfund så det behöver man ju inte bry sig om men om man väl ska notera temat för dagen - Samhällsansvar  - så är det ju något av det mest krystade och påhittade man kan tänka sig. Väl i klass med Jesu närvaro helgar hemmet för Andra söndagen efter Trettondedagen i 1942 års evangeliebok. Dessutom är det ju Pk så det bara dammar om det.
 
Men sådana irritationsanledningar behöver man inte låta fylla sinnet när man får glädjen deltaga i en riktig högmässa. Och dessutom medverka.
 
Kyrkkaffe sen och som vanligt blir det lite jobbigt försöka höra det man vill höra i surret. Eftersom man har hörapparater alltså. Lunch sen på lokala mathaket med tre av gudstjänstdeltagarna varav en skjutsade hem mig*
och fick kaffe på maten i mitt enkla tjäll som tack. 
 

 
* hade tagit buss till kyrkan då jag inte ville köra bil med sommardäck i vinterväglaget. Sen tänker jag alltid att jag gör Greta glad varje gång jag avstår bil eller flyg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0