Femte söndagen i påsktiden

Men först lite vanlig uppdatering.
Igår ville äldre son ha hjälp köpa en bänkdiskmaskin. Vi for till Storheden och fick tag på vad vi sökte. Efter det att vi kört den till hans lägenhet så följde både äldre och yngre son med mig hem och stannade här hela eftermiddagen. Till mat blev det grillat.
 
Och sen gick helgen in.
 
Och helgens huvudsysselsättning är alltid gudstjänsten i kyrkan. Idag var det Mats som ledde den mässa jag deltog i kl 12.* Yngre son var med och han sa efteråt att han uppskattat predikan. Efter mässan var vi några som gratulerade en av gudstjänstdeltagarna som nyss fyllt 40 sen gick sonen o jag på lokala matstället och åt lunch tillsammans med två av kyrkvärdarna, far och son - far och son × 2  således. Trevlig stund med skojiga samtal om fritidssysselsättningen svartkrutsskytte. Kanske något vi borde satsa på?
 
Väl hemma blev det promenad och middag och telefonvesper med god vän på annat håll och sen lite TV-tittande. Och hör och häpna!  I programmet om Jakten på den s k Lasermannen intervjuades ett av hans offer. En invandrad gatuköksägare som blev skjuten med flera skott men överlevde. När han träffats av första skotten och trodde hans sista stund var kommen så hade han ropat Jesus Kristus! och upplevt hur hela rummet fylldes av ett starkt ljussken - och han överlevde mirakulöst. Tack för våra fromma invandrare som kommer hit med naturlig frimodig bekännelse.
 

 
* Hittills har ju Mats och jag ställt upp och lett 11- och 12-mässorna var annan vecka. Men nu, pga Himmelsfärdsdagen och ledighetsbehov för mig kommande söndag, så kommer Mats ha 2 och 9/5 och  jag tar 13 och 16/5.
 
Och sen ska väl restriktionerna - som vad gäller kyrkors gudstjänster, av en ledarskribent i landet kallats "drakoniska" - i alla fall lättas något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0