Heldag

blev det på olika sätt idag. Men inte riktigt helgdag - i vart fall inte på det sätt jag är van, dvs med mässa och Guds ord.
 
Jag infann mig visserligen i kyrkan strax före kl 11 och hann prata lite med Bosse och några av gudstjänstfirarna. Och såg med glädje fram emot att få fira en fullständig högmässa för första gången sedan början av november och med fler än åtta deltagare dessutom. Men precis när högmässan skulle börja fick jag sms av min dotter som undrade om jag kunde komma och hjälpa henne då ingen assistent kunnat infinna sig på morgonen. Givetvis måste ett sådant behov prioriteras. Alltså snabbt iväg. Men precis när jag lyckats hjälpa henne från sängen till rullstolen så dök en av hennes assistenter upp. Tack och hej.
 
For tillbaka till kyrkan men just när jag klev in så uttalade Bosse avslutningsorden efter postludiet. Tack och hej x 2.
 
Anledningen till att jag for tillbaka trots att jag visste att jag inte skulle hinna var för att följa Mats och besökande kollega söderifrån ut till Mats stuga där det bjöds på lunch och givande samtal som oftast. Flera timmar blev jag kvar där. Vi hann även fira nationaldagen med ett dopp i viken. Det första för året. Dubbelburrr! Efter doppet sjöng vi Du gamla du fria... på stranden. Efter glass och dryck i solvärmen blev det tack och hej x 3.
 
 
 
 Trevlig dag alltså även om ingen gudstjänst blev av för mig. Men jag får väl anse mig ha uppfyllt all rättfärdighet genom min tydligt visade avsikt gå i mässan. Och den uppbyggelse som ligger i samtal med två goda kollegor ska inte hellet underskattas.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0