Sjätte efter Trefaldighet

Ännu en söndag där de mest tänkbara gudstjänstalternativen  är på kvällen. Ni vet redan min uppfattning om det. Yngre sonen uttryckte visserligen när vi var och renoverade i kyrkstugan i veckan att det någon gång vore roligt gå i närmaste kyrka därifrån dvs Nederluleå. (Gsmmelstad). Alltså hade jag spanat in predikoturerna. Mässa ledd av prästvigd kvinna inget alternativ för mig. Men att gå på psalmsångsgudstjänst kl 14 hade ju varit ett alternativ för att åtminstone få vara med om något därstädes. Dessutom skulle samlingen ledas av pedagog Inger som jag lärde känna som KU:are på Stadsön redan fr 1979 och dessutom var arbetskamrat med i Örnäset under 90-talet. Hade kunnat bli ett trevligt återseende. Men fick inte tag i sonen i tid så därav blev intet. 
 
Men gudstjänst blev det i alla fall. Tvekade lite vart jag sen skulle gå. Nästan hela läsåret har jag mest gått i Hertsökyrkan, varav ca ett halvår lett två korta mässor varannan söndag. Men bönhuset, där jag också går emellanåt har det blivit mindre med. Men nu har man också där startat upp gudstjänsterna. Då blev det valsituation eftersom båda har gudstjänster kl 18 sommartid. Terminstid då det är 11 resp 16 kan det ju kombineras. Efter viss tvekan utföll valet till bönhusets fördel. Predikan av Erling Wälivaara. Mötesledaren Jörgen agerade nästan som riktig präst då han både tillsade förlåtelsen och gav välsignelsen i Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Och han är bara riktig lekmän, inte ens lekmannapredikant!
 
Efter gudstjänsten var det servering. Givande samtal vid bordet. Utan tvekan trivs jag bland människorna där.
 
Jag for jag sedan till Hertsökyrkan och kopierade lite högmässoagender som jag ska bruka nästa helg. Så det blev besök i rätta kyrkan också.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0