Såg på nyheterna igår kväll

att en massa folk ur restauranbranchen stod tillsammans ute på gatan och slog mot kastruller med lock och slevar. Dom ville genom den aktionen uppmärksamma regeringen på den allvarliga situation som många krögare befinner sig i rent ekonomiskt. Utlovat stöd måste komma nu var kravet.
 
Vad jag kunde se var de protesterande betydligt fler än åtta. Och det gick tydligen bra ändå. Så varför fick inte Håkan Sunnliden hålla utomhusgudstjänst för max 30 personer (garanterat avstånd mellan deltagarna!) när krögare och restauranganställda i stort antal får samlas utomhus?
 
Varför får man protestera men inte fira gudstjänst? Idag var jag ett ögonblick in på gallerian Smedjan för apoteksbesök. På vägen ut kikade jag in på Kapp-ahl  och såg skylten att högst 75 får vara inne i butiken samtidigt. Jag tänker som förr: hur många skulle rymmas i domkyrkan om varje besökare ska ha 10 kvm?
 
Om ingen nappade på min idé att förvandla gudstjänster till kommersiell verksamhet kan vi ju förvandla dom till protester! Högljudd utomhuspsalmsång i protest mot att 8-regeln ska gälla även för gudstjänstrum som skulle rymma betydligt fler enligt 10 kvm/person-regeln.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Har du bloggtorka att du måste kopiera inlägg?

Svar: Nej, det var något fel i bloggverktyget som gjorde att det jag sparat "som utkast," senare blev publicerat utan sådan avsikt från mig.
Torbjörn Lindahl

2021-01-15 @ 21:37:17
Postat av: Thorsten Schütte

se här:
https://www.skrivunder.com/latta_pa_restriktionerna_for_gudstjanster?uv=32167174#

2021-01-20 @ 11:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0