Nu har jag tagit avsked av huset

genom att igår torsdag, bjuda närmaste grannar på middag, och ikväll fredag, genom att ha fem vänner vilka jag känt i många år (några ändå sedan gymnasietiden) på fredagsmys med tacos.
 
Mysigt värre blev det när vi tände de tio levande ljusen i min lilla plastgran* som jag just för dessa två kvällar behållit i vardagsrummet trots att dagen då man sjunger ut julen redan passerats**  Sen sjöng vi också lite julpsalmer.
 
Nu börjar flytt på allvar. Med start redan i morgon ska jag under veckan köra så mycket jag orkar av flyttkartonger och smärre möbler. Natten mot lördag planerar jag sova i lägenheten för första gången*** och sedan under dagen flytta de tunga möblerna med hjälp av söner och två vänner och ett släp från OK.
 
Känns det skönt? Japp!
 

 
helt utan eldbefängda missöden, berättar jag särskilt för gammal kamrat
 
** men jag är inte värst i kvarteret. Grannen snett emot har forfarande adventsstjärnor i tre fönster på baksidan av sitt hus.
 
*** eftersom jag har ett s k trygghetslarm sedan stroken hösten 2019, måste man vara tydlig med vad som är "hemma" och byte kan inte ske under helgen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0