Dags för kristna att kräva sin rätt

Det är inte rimligt att den gudstjänstfirande delen av svenska folket ska lida under så hårda restriktioner - max åtta  deltagare oavsett hur stort kyrkorummet/bönhuset/gudstjänstlokalen är - när kravet för affärer, köpcentra, gallerior mm bara är att varje besökare ska ha 10 kvm (= drygt 3x3 m) omkring sig.
Varför denna oerhörda - och skriande orättvisa - skillnad? Ska man tro att det är så enkelt att regeringen måste hålla de verksamheter under armarna som genererar skattepengar, eller riskerar få arbetslösa som också blir ekonomiskt betungande för samhället, men att man kan behandla kyrkor och gudstjänstfirare styvmoderligt eftersom det inte kostar något för samhället?
 
Dags protestera! Dags protestera! DAGS PROTESTERA!
 
Nu är det hög tid att den gudstjänstfirare delen av Sveriges folk gör sin röst hörd!
 
Det var trogne och återkommande bloggkommentatorn Thorsten Schytte som för en tid sedan fäste min uppmärksamhet på saken, men pga flyttbestyr har jag inte haft ork och tid att engagera mig.
 
Men nu uppmanar jag alla kära läsare att gå in på 
 
Skrivunder.com
och leta rätt på namninsamlingen
Lätta på restriktionerna för gudstjänster
 
OCH SKRIV UNDER!!!
 
De krav som framförs kan alla kristna utan vidare skriva under på.
 
Och när du skrivit på, sprid då snabbt kännedom om detta till  ALLA du känner, muntligt, skriftligt, via telefon, ja, om så är, t o m via Facebook.*
 
Namninsamlingens initiativtagare, Alexander Kegel, kommer på fredag 5/2 kl 9.30 att ha ett digitalt möte med ansvarig minister, kulturminister Amanda Lind för att överlämna namninsamlingen och diskutera sakfrågan. Fred 29/1 var det 2500 underskrifter och det bör givetvis vara fler, betydligt fler, om det ska bli kraft bakom kraven.
 
Alltså: skriv på och sprid kännedom!
Och gör det snabbt.
 

 
 när också jag uppmanar till bruk av Facebook, då förstår ni hur desperat jag anser att läget är

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Tackelitack för blommorna, har även uppmärksammat detta i vårt pastorat i Sala :-). Längtar efter Högmässa IRL, även om gårdagens radiogudstjänst med temat psykisk ohälsa var riktigt bra.

2021-02-01 @ 10:24:07
Postat av: Kyrkvärden som kompletter information

Nu är det underskrivet

2021-02-01 @ 17:40:28
Postat av: Den gamle kamraten

Jag tycker 10-kvadrat-tanken är vettig och önskar att det blir så. Reagerar dock lite mot språkbruket ”kräva sin rätt”. I det läge som är har kristna inga specifika ”rättigheter” jämförbara med biobesökare eller teaterpublik, bara samma skyldigheter att lyda överheten.

Svar: Borde kanske skrivit "...säga ifrån" el "hävda sina intressen" el dyl istället för "kräva sin rätt"
Torbjörn Lindahl

2021-02-07 @ 15:08:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0