Första söndagen i fastan

Någon bloggfasta har jag inte utlyst detta år. Jag gjorde ju det några år under min första bloggtid, men nu behövs det inte. Jag bloggar så sällan numera. Troligen är det därför som besöksstatistiken - som iofs aldrig varit något jag aktivt strävat efter - sakta börjat dala. Ganska lång tid har dagliga antalet besökare pendlat kring 100. Men senaste månad har det börjat sjunka. Sista veckorna snarast kring 75. 
 
För lite gnäll och kyrkokritik? För lite uppbyggelse och andliga ämnen? I vart fall anar jag att folk ledsnar på berättelser om flyttkartonger. Men håll ut, kära läsare! Andra tider kommer.
 
Ska bara först berätta ytterligare en detalj från mina flyttbestyr. I slutet av veckan hade jag dels tömt alla flyttkartonger som fanns inne i lägenheten, dels hämtat några, mest fyllda med porslin och böcker, som jag fått ha i Mats förråd, dels upplevt att mitt eget lägenhetsförråd var ungefär så fullt som det rimligen kan och ändå vara praktiskt användbart, och då hade jag fortfarande 12 ouppackade flyttkartonger kvar i Mats' förråd! Hur löser man det??
 
Sortera ett varv till och slänga ännu mer?
 
Igår var yngre son här och hjälpte mig få till bokhyllorna. Idag har jag dock avstått flyttbestyr. Vilodag. Gick på mässa kl 12 idag, ledd av Mats. Fin och givande predikan, med några tankar jag inte tydligt mött förr trots att jag nästan oräkneligt antal gånger lyssnat till predikningar eller läst eller hört utläggningar över denna text. Kommande söndag är det min tur leda 11- och (om det blir annälningar) 12-mässan. Då blir det litanian.
 
Kan också redan nu meddela att Frimodig kyrka kommer att ställa upp i valet till kyrkofullmäktige i Luleå Domkyrkoförsamling. Givetvis röstar du på Frimodig kyrka överallt där vi ställer upp. Ni som har tonåriga barn, glöm inte att man får rösta i kyrkovalet från 16 års ålder. Och ni som tänker lämna "statskyrkan" - glöm det! Var med och ta ditt ansvar, där det finns ett ansvar möjligt att ta. 
 
Du som lämnar kyrkan och därmed "sparar" några tusen per år, betänk den tid när allt fler kyrkor får stängas av ekonomiska skäl, när korsen på på alltfler kyrkor byts ut mot muslimska halvmånar - då får du stå ditt kast. Också du som räknar dig som väckelsekristen: förakta inte den samhälleliga betydelsen av den "yttre kristendomen".

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Vid flytt önskar man sig en burk som funkar som Ture Sventons kylskåp för "temlor": Den förminskar föremålen ;-)
Och a propå kyrkoskatten så är den ett väldigt ekonomiskt sätt för den enskilde att stödja kyrkan enär den betalas med bruttolönen.

2021-02-22 @ 09:18:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0