Andra söndagen i advent

Tre personer var vi som samlades till vår bönestund före högmässan. I gudstjänsten upplyste Bosse om dessa 15-20 minuters bönesamlingar före högmässan. Kl 10.30 samlas vi i barnrummet. Vi ber för gudstjänsten och församlingen och böneämnen som var ock en kan ha. Alla välkomna.
 
Betydlgt fler var vi i själva högmässan. Efter gudstjänsten smög kyrkvärd Christer upp bredvid mig och viskade tänker du blogga så var vi 62. Att vi var så många hade jag inte förstått. Johan var liturg, Bosse predikade.
 
En stund efter kyrkkaffet samlades ledarstaben för alpha-arbetet och dess fortsättningsgrupper. Själv har jag denna termin varit engagerad i en av fortsättningsgrupperna efter två års pensionärsvila från alphaarbetet. Men jag erkände vid planeringen att jag inte vill utlova dylikt engagemang till våren. Att binda upp mig en kväll i veckan blir helt enkelt för mycket. Jag har inte längre samma krafter som förr. Att rycka in någon enstaka gång, precis som att predika eller hålla högmässor ibland är däremot helt ok.
 
Yngre sonen och jag tog sen en promenad på kvällen. Skönt och välbehövligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0