Trettonde söndagen efter Trefaldighet

Och högmässa som vanligt i vanliga kyrkan. Bosse är tillbaka från semestern nu och höll innerlig och undervisande predikan över GT-texten där Gud ställer Kain till ansvar för brodermordet (och sammanhanget före om vad som föregick mordet). När han sen på slutet lite kort kom till evangelietexten så var den självklara utläggningen att den barmhärtige samariern som hjälpte den slagne är Kristus. 
 
Johan var liturg i mässan och förutom dessa två tjänstgörande var vi fyra präster* bland gudstjänstfirarna. Hur många vi sammanlagt var räknade jag inte (30:-35?) Och på morgonmässan kl 9 hade det varit ca 15 enligt Bosse.  I fortsättningen blir det (kortare?) mässa kl 9 och högmässa kl 11, för att försöka undvika att vi slår i taket, 35/mässa.
 
Idag bjöd nomineringsgruppen Kristdemokrater för en levande kyrka på kyrkkaffe. Och för att försöka undvika trängsel serverades kaffet i hallen och man sen kunde gå in och sätta sig i något av de mer glest möblerade rummen, men åtskilliga tog fikat på stående fot i hallen, så blev det mycket bättre? 
 
Nästa söndag är det nomineringsgruppen socialdemokraterna som visar upp sig och söndagen därefter Centern. Den söndagen (om två veckor) kommer jag att både döpa ett barn och predika i högmässan kl 11.
 

 
* jag har nog skrivit det förr men upprepar mig; att lediga/pensionerade präster (vars insikter i gudstjänstlivet jag respekterar) kommer till gudstjänsterna tar jag som ett kvalitetstecken.

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Hoppas de politiska partierna och deras avläggare får så mycket spö i valen 2021 och 2022 att de drar sej undan kyrkans beslutande organ. För annars vill väl Nordiska Motståndsrörelsen servera kyrkkaffe i kyrkovalet 2025. Måste vara ohyggligt lockande att få ställa upp med sitt vanliga partinamn och få den kyrkliga reklam inför riksdagsvalet som Centerpartiet och Socialdemokraterna fått i så många år.

Svar: Hörde någon som berättade att han hört Jimmie Åkesson säga att detta blir sista kyrkovalet för SD. Tydligen har dom fått ut vad dom behöver av kyrkan: mandatbidrsg att använda i partikassan och en oerhörd reklam eftersom sossarna i flera kyrkovalrörelser utsett dem som huvudfiende. (Det är som det varit i riksdagsval många gånger: det borgerliga parti som (s) utser till huvudmotståndare ökar mest av de borgerliga).
Torbjörn Lindahl

2021-08-30 @ 22:04:32
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0