Biskopssamtal

hade jag igår. På telefon. Det var meningen att det skulle vara ett Google-meet-samtal så vi skulle kunna se varandra, men vi fick av någon anledning inte tekniken att fungera. Men det gick bra på vanligt sätt också.
 
Samtal alltså med biskop Bengt (Bengt Ådahl, biskop i Missionsprovinsen). Han försöker hålla kontakt med alla präster i Missionsprovinsens prästkollegium, både de av provinsbiskop vigda och de svenskkyrkliga präster som anslutit sig till kollegiet.
 
Det blev väl mest allmänt prat om läget i kyrkan, om förhållandet här uppe mellan kyrkan och laestadianska rörelsen, liten info, för kännedom, om arbetet inom Luleå Fridsförbund, där jag varit med som en av fyra i den s k framtidsgruppen.
 
 M.m.
 
Varför har jag då valt knyta kontakter inom Missionsprovinsen? Dels för att många aktiva där inte är nya kontakter utan sådana jag haft att göra med i årtionden,  i Synoden, Kyrklig Samling, OAS, Frimodig kyrka mm; dels som en försäkring för framtiden. Jag tror att i allt större utsträckning kommer den yttre svenska kyrkan inte att vija/förmå (?) leva upp till de förväntningar man kan ha på en historisk kyrka i evangelisk tradition. (Även om läget inte är värst i vår del av landet.) Det kommer - tyvärr! - att behövas alltmer av icke-reguljära initiativ för att bevara och vidareföra genuin svenskyrklighet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0