Vi kämpar på

Trots restriktionerna, men utan att bryta mot dem.
 
Ungefär så, men med hans egna ord var väl Bosses pålysning efter morgonmässan idag där vi var 19 samlade. Hur många som kom till 11-högmässan vet jag inte. Men en som var där vet jag; kollegan Mats som stod vid busshållplats Delfingatan* när jag med bil passerade på väg hem.
 
Bosses besked var fortsatt dubbla mässor på söndagar, kl 9 och 11, men med lite kortare liturgi, bl a färre och kortare psalmer. Men att det ska vara mässa med kommunion prutar han inte på. Både Kristi kropp och Kristi blod distribueras genom att han själv doppar brödet i vinet och ger kommunikanterna direkt i munnen. Inga modernistiska påhitt av typen "Vi ställer inte in, vi ställer om", med vilken programförklaring man på många håll helt sonika slutar inbjuda till kommunionn. Inte heller papistiskt influerad tradition med kommunion bara i en gestalt (endast bröd).
 
En riktig präst således. Man skulle nästan kunna tro att han är en äkta lutheran 😄
 

 
* det som också kommer bli min närmaste hållplats när jag flyttat, om jag vill åka snabbaste väg till den (än så länge) enda rätta kyrkan med både rejäl predikan och fin liturgi

Kommentarer
Postat av: Kyrkvärden som kompletter information

Det var 16 st vid 11 mässan

Svar: Det blir ju 35 sammanlagt. Exakt det antal som vi, enligt domprostens beslut, får vara vid varje gudstjänst.
Acceptabelt.
Torbjörn Lindahl

2020-11-15 @ 19:33:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0