Jag glömde

att det varit folkomröstning om skolstrukturen i Luleå kommun idag.
 
Först trodde jag att det var igår, lördag. Jag visste att det var 8 nov, men hade fått för mig att det var lördag. Men eftersom jag satt i en videokonferens stor del av dagen så glömde jag bort det. Alltså kunde jag inte välja mellan att rösta på alt 1 (för en ny skolstruktur) eller inte rösta alls som protest mot populism där vilken aktiv lobbygrupp som helst driver igenom folkomröstning om kommunala beslut dom ogillar. Och detta sade jag någon timme efter högmässan när jag satt hos Mats och drack kyrkkaffe. Och han reagerade inte när jag sa att jag glömde rösta "igår" eftersom han tidigt sagt att han inte avsåg rösta  av ovannämnt skäl. Alltså tycktes han inte bry sig om när valdagen var.
 
Inte heller reagerade jag när jag idag såg en trottoarpratare med texten vallokal. Tänkte bara oj dom har glömt den sedan igår. Där ser man hur det går när man kör i sina egna djupt nerkörda hjulspår.
 
Idag skulle jag iofs kunnat rösta eller medvetet avstå men kom inte på att valdagen var idag förrän jag såg det på nyheterna och då var det försent.
 
Så kan det gå.

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Är det inte en lite märklig logik? Om man inte gillar att lobby-grupper som, enligt regelverket, mobiliserar kraft borde man väl rösta mot. Utebliven röst stärker ju indirekt tilltaget man ogillar.

Svar: Det är kanske märklig logik. Vad vet jag? Ett vet jag dock, det finns professionella "statsvetare" som menar att folkomröstningar är ett otyg genom att de urholkar den representativa demokratin som är basen i vårt samhällssystem. Alltså bör man - enligt den logiken, som jag här bara refererar! - undergräva dylika omröstningars legitimitet genom så lågt valdeltagande som möjligt.
Torbjörn Lindahl

2020-11-09 @ 12:57:49
Postat av: Jonas

Sossarna ville att folkomröstningen skulle handla om att höja kommunalskatten med 40 öre eller inte, men det var väl mest ett försök att avstyra det hela.

2020-11-09 @ 19:07:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0