En annan gammal vän

som jag också känt sedan gymnasietiden, dessutom varit kollega med (efter 1990 på avstånd), som i vintras blev pensionär och därmed har tid komma gammal kompis till hjälp, som dessutom inte haft en stroke och därför har mer krafter än jag, kom i förmiddags till mig och och stannade till en stund efter lunch och hjälpte mig fälla några träd (och bära undan riset) i min och granntomtens utkant, så att vi får bättre utsikt över fjärden och ännu mer kan glädja oss av våra radhus, vilka nästan känns som sommarstugor när man om förmiddagarna njuter av utsikten. 
 
Tack för hjälpen!
 
 
Ser ut som en sommaretugetomt, eller hur? Fotot taget tre meter utanför min altan. Granen t h ville grannen tills vidare ha kvar (men tackade för trädfällningen med nybakad sockerkaka! - det är jag som ska tacka). Den lilla granen längst till vänster får stå på tillväxt som julgran.

Kommentarer
Postat av: Erica H

Få hjälp med arbete på tomten är guld värt. Grannar med nybakad sockerkaka? Vilken fantastisk granne. Måste vara en inflyttad lulebo ;-) Kan omöjligt vara uppväxt här ;-) Fina granar. Men tallen? Varför sparades denna vingliga,sneda, glesa tall?

Vid tillfällen med sådan utsikt får jag lust att ta fram mina kolkritor/kolpennor och teckna. Hoppas du också njuter lite av utsikten. Det kommer förhoppningsvis lite värme snart så du kan sitta på altanen med kaffekoppen. Lycka till med fortsatta jobb på tomten, i huset och kyrkstugan.

Svar: Mycket riktigt, grannarna är från Finland.
Torbjörn Lindahl

2020-05-14 @ 21:54:19
Postat av: Andreas Holmberg

Tyckte förut att Björkskatafjärden var ful och "ruggig" när den inte var istäckt. Men nu tänker jag att du har rätt: det finns en skönhet också i den halvt igenväxta fjärden, så typisk för Lule. Och inte minst fåglar lär ju uppskatta dylika naturtyper. Så grattis - och ta gärna fram en kikare tidiga morgnar!

2020-05-16 @ 19:45:29
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0