2 x gudstjänst

Först i kyrkan - och ni vet ju vilken, eller hur! Idag var det Bosse och kollegan Mikael som ledde gudstjänsten. Bosse celebrant och Mikael predikant. Trots att jag varit kollega med Mikael i många år har jag bara någon enda gång hört honom predika.* Därför var det roligt få göra det idag. Särskilt som det var en välgenomarbetad predikan som framfördes på ett avslappnat och lättlyssnat sätt. Kyrkkaffe sen. Och sen buss hem.
 
Nej, inte ända hem. Annan pensionerad kollega som åkte hem med samma buss föreslog mig stiga av på hållplats närmare hans hem och komma på lunch och en stunds vila innan det var dags ta buss tillbaka igen för besök i bönhuset. Jag nappade på förslaget. Och tur var kanske det, hade jag åkt enda hem hade jag troligen inte förmått åka ut igen.
 
Väl på plats i bönhuset fick vi höra ännu en predikan av en Mikael. Dock över en annan av denna söndags evangelietexter. Lättlyssnat även denna gång men betydligt längre än förmiddagens. Men då var det ju varken mässa eller Litania i bönhuset, så vilken av gudstjänsterna hamnar slutligen på plus? Det är frågan 
 

 
* tänkt först skriva "aldrig förr" men insåg just nu att det var fel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0