Raketforskare

behöver man inte va' för att begripa att skälet till att jag ofta i positiva ordalag beskriver gudstjänstlivet i Hertsön beror på att det på många sätt (numera) uppfyller det ideal för svenskkyrkligt gudstjänstliv som jag burit med mig och försökt förverkliga under i stort sett hela min prästtid och som jag sista åren av min tjänstetid till min stora glädje fick dela med Bosse som sedan efterträtt mig som gudstjänstansvarig präst i densamma kyrkan. 
 
Och den som inte behövde vara raketforskare för att nå denna insikt var min gamle kamrat som jag hade ett - som vanligt - synnerligen trevligt samtal med idag.
 
Vi pratade om annat också. Bl a om ogräs (läs maskros)-bortrensandets vedermödor. Jag uttryckte att det känns som ädle prinsens kamp mot sagans drake; hugger man av huvudet  växer det strax ut sju nya. 
 
 Miin gamle kamrat ansåg att kampen mot maskrosorna är som kampen mot synden (här hänvisade han till något avsnitt ur Giertz' Stegrunden.)
 
Kampen mot synden måste ständigt fortgå och ingen chans finns till vila i tron att den är vunnen. Det finns bara en väg i den senare kampen: att genom, ordet, bönen och nattvarden hämta kraft till sin inre människa och resa sig på nytt gång på gång (detta senare kanske lika mycket mina ord som min gamle kamrats).
 
Ikväll hade vi för andra gången tel/videokonferens med styrelsen för Frimodig kyrka i stiftet. Vanliga telefonsammanträden har vi ofta haft, men att kunna se varandra är riktigt kul (särskilt för den nomineringsgrupp som alltid har roligast😄). Kanske blir det en av coronapandemins positiva följder i samhället; vi vänjer oss vid tekniken och kan minska på resandet. Då blir i alla fall Greta glad. Alltid roligt när man kan glädja någon. F ö tänker jag alltid på Greta när jag med stor noggrannhet sköter min sopsortering och när jag tar cykel istället för bil. 
 
Nu har jag skrivit ytterligare ett (nästan) helt meningslöst blogginlägg så då får jag fortsätta bli förvånad om jag även kommande veckor har en stor del av mina bloggbesökare från Chicago, Illinois, USA. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0