Biskopen var på TV

Ì söndags kväll. Svt:s lokala nyheter/norrbotten. Nyheten var att domkapitlets beslut i december att ta ifrån en präst rätten utöva sitt ämbete har överklagats. Något som iofs alla redan vetat vilka följer händelsutvecklingen på kyrkligdokumentation.nu. Men man kan jù inte begära att nyhetsredaktioner ständigt ska ha folk tillgängligt som läser i domkapìtelsarkiv.
 
Biskopen kommenterade saken och fortsatte hävda att prästen brutit mot uttalande av 2005 års kyrkomöte att inte fördöma homosexuella personer eller skuldbelägga den sexuella orienteringen.*
 
Men det som verkligen ficķ mig att börja gapskratta var när biskopen som försvar för domkapitelsbeslutet hävdade att vi är en kyrka där "alla ska veta att dom är välkomna att vara en del i svenska kyrkan oavsett tro eller sexuell läggning".
 
Men tydligen inte den som omfattar den tro som den drabbade prästen har!
 

 
* jag har redan i tidigare inlägg hävdat att jag anser att det inte av domkapitlets utredning tydligt framgår att prästen verkligen gjort detta

Kommentarer
Postat av: Maria

Det är jättehögt i tak utom för vissa personer, de som inte kan tiga om det som omfattas av alla stora kyrkor i världen. Suck.

2020-01-16 @ 09:23:54
Postat av: Jonas M

Ja jag skulle nog snarast säga att de med tro (kristen tro) inte är särskilt välkomna i Svenska kyrkan. Det är ju helt givet att alla oavsett sexuell läggning - i sig - är välkomna i kyrkan däremot är det fel att säga att alla oavsett tro är välkomna. Då inkluderas, buddhister, muslimer, satansdyrkare, asatroende osv.

Svar: Jo, det sägs ofta i kyrkliga sammanhang sådant som blir orimligt om det dras till sin spets.
Torbjörn Lindahl

2020-01-18 @ 16:19:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0