Besök

har jag haft sedan i onsdags.
 
En vän och teolog* nere från Göteborg. Han kompletterar sin utbildning genom en kurs han läst på distans vid Luleå Tekniska Universitet- han jobbar som lärare. Och nu var han här för någon form av examination och avslutning.
 
Det har varit mycket roliga och givande dagar med långa samtal om kyrkligt ditt och datt. Även intressant få lite inblick i studievärlden igen. Nästan så det lockar att själv läsa något igen. Frågan är bara vad ska man läsa? Ska det vara teologi elller något helt annat?
 
Två gånger har han också fått köra min bil och ta mig med. Vart vi åkte första gången mer än att vi for förbi affären på hemvägen minns jag just nu inte. Idag for vi till Gammelstad och besåg kyrkstaden och min stuga och kyrkan och Sockenstugan. Jag får säga att den ändring man gjort i kyrkan där man berett plats för både kör t h och flygel tv, kändes mycket bättre nu än då jag sist såg det. Förlusten av de tvärställda bänkarna kompenseras ju - inte helt men till viss del - av att fler bänkar nu står i rättvända "bussmodellen". Det gör att man kan sitta fler i rätt riktning utan att hamna så långt bak. Men varför  så mycket svart färg i de omgjorda partierna? Bänkarnas gröna färg hade väl varit bättre?
 
Toalett i sakristian var ju också en nyhet. Om det bara inte lät så förfärligt efter spolnling.** Vaktmästaren demonstrerade på eget initiativ. Tydligen tyckte han att jag inte skulle vara alltför glad å Nederluleåkollegornas vägnar.
 
När min vän mailade en kompis och berättade om de fina målningarna man kan se i koret så fick vi svar direkt; den person jag i årtionden påstått vara St:a Ursula är i själva verket St:a Barbara. Ursula finns på annan plats i kyrkan. Alltid lär man nåt nytt. Och inte vet man bäst heller. Tydligen.
 

 
* men han är inte präst visar det sig. Något jag påstod i inlägget Snart kan vi ha prästmöte, publicerat 17december
 
** låter ungefär som toaletten på ett tåg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0