Oväntat möte

fick jag erfara idag när jag mötte biskopen.
 
Dagen började med promenad till Björkskatans vårdcentral för provtagning. Sen sedvanligt kaffe hos goda vänner i närheten. Där blev det bl a samtal om huruvida det eventuellt skulle finnas möjlighet ställa upp med en Frimodig kyrka-lista i Luleå domkyrkoförsamling i kommande kyrkoval.
 
När jag sedan skulle gå hem i det soliga vädret så slog det mig att jag lika gärna kunde ta buss till stan och gå ut på isen från södra hamn. Sagt och gjort. Men döm om min glädje när jag ser mig omkring och plötsligt upptäcker gamle vännen biskop em. Hans Stiglund komma med sin hund. Det är ju inte första gången vi mötts när han varit ute på hundpromenad. Men denna gång hade vi tid ta en ordentlig promenad tillsammans. Gråsjälören tur och retur. (Blev nog lite väl långt för mig, ganska trött innan vi var tillbaka och jag återigen satt på bussen.)
 
Vad pratade vi då om? Hans berättade om sin tjänstgöring i Pajala församling varannan helg. Det framgår att hans glädje i gudstjänstfirandet och predikandet är orubbad. Givetvis talade vi även om laestadianismen och fridsförbundens brev till biskoparna och jag refererade något om den framtidsgrupp jag deltagit i här lokalt (inget mer skvaller från min sida än det jag skrivit på bloggen). Men så mycket bekräftades väl för mig att om Hans under åren helt och hållet fått igenom sin (ursprungliga?) vilja i kyrkan så hade knappast väckelsefolket behövt känna sig lika åsidosatt.
 
Vi pratade även om biskoparnas brev om nattvarden. Det vore väl nu orätt av mig att här på bloggen ropa ut från taken vad förra biskopen viskat i mitt öra under en promenad på isen, men jag kan väl i alla säga att mitt intryck var att hans åsikter inte befann sig ljusår från mina. Om man säger så.
 
Riktigt trevligt mötte - som alltid - med Hans. Det märks att vi var goda vänner och hade mycket kontakt under de avgörande livsformande åren, slutet av tonårstiden och början av vuxenlivet. Det finns kvar. Vi beslöt att snart ses igen över en kopp kaffe.

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Jag har inte haft möjlighet att läsa dokumentet men det låter ju väldigt oroväckande, särskilt om alla nu i tjänst varande biskopar har skrivit under. Planerar man en sammanslagning med Equmeniakyrkan måhända?

2020-02-19 @ 18:57:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0