Jag har omprövat

en åsikt jag haft! Det trodde ni inte, alla ni som varit vana se mig som en stenstod som varken rör sig eller flyttas. 
 
Anledningen till omprövningen är att jag igår for till Mats på Kallkällan med bl a ytterligare tre flyttlådor som får stå i hans lägenhetsförråd i väntan på min flytt till samma hus i Januari.
 
I samband med det tog vi en promenad i området. Över hela Kallkällan, ner förbi området Klintbacken, sen efter fjärdens kant förbi Kajakklubben och sist runt Nya Läroverket (f d Midskogsskolan, f d f d Tekniska gymnasiet) och sedan hem. En av Mats' favoritpromenadslingor - den andra är runt Mjölkuddsberget. 
 
Och det var under promenaden jag tvingades göra min omprövning -  i möte med verkligheten! Det var under promenaden längs kanten av fjärden - dock på andra sidan än den där jag ofta cyklat till och från jobbet i Örnäset/Hertsön. Jag insåg att denna tur längs vattnet utan en massa utsiktsskymmande träd ivägen var minst lika fint som att gå ut på landet i Björsbyn, särskilt som man vid sådana promenader dessutom ständigt måste se upp så man inte trampar i all den hästskit som ständigt levereras av hästar vilka kommer från de närbelägna hästgårdarna och ofta rids på promenadvägarna. Dessutom slipper man ju reta sig på det faktum att hundägare alltid måste ha en liten påse med och ta upp efter sitt djur, medan ryttare och hästägare helt tycks befriade från dylika krav. Om du nu kommer och säger att Björsbyn är landsbygd (vilket jag kan hålla med om) och därför inte lyder under "stadskrav" så svarar jag bara: när sagda promenad/cykel-vägar är asfalterade och dessutom ligger på promenad(!)avstånd från stadsdelen Porsön med många tusen invånare, så tycker jag att stadsregler bör gälla även där.
 
Alltså omprövning! (av påståendet i föregående inlägg att jag kommer sakna promenaderna på "landet".)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0