Två gudstjänster

blev det idag (alltså igår när detta publiceras).
 
Inte för att jag var missnöjd med den första så jag måste få en till. Nej, högmässan kl 9 i Hertsön lämnade inget övrigt att önska. 
 
Skälet till att jag även stannade till vid Örnäskyrkan kl 11 var att där var det avskedspredikan för två präster i domkyrkoförsamlingen som nu slutat. Dels Mats Reimhagen som redan gått i pension och dels Boel Paulin som fått tjänst i sin barndomsförsamling, Jokkmokk. Mats hade tjänst i Örnäsets församling redan när jag kom 1992 så vi var kollegor i 27 år, Boel kom 2001 (om jag räknar rätt), så vi var kollegor i 18 år.
 
Faktum är att båda avskedspredikade, först Mats över episteln och sen Boel över GT-texten. Och eftersom  Bosse tidigare uppehållit sig mest vid evangeliet så har jag idag fått alla tre texterna kommenterade.
 
 Under eftermiddagen anlände den student som ska hyra här. Hans föräldrar hade skjutsat upp honom med bil från Gotland efter färjefärd från Gotland till Nynäshamn. Hoppas han ska trivas.

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Är Mats också gammal nu, Torbjörn? Vad är det som händer? I varje fall torde Boels predikan ha varit paulinsk i åtminstone en bemärkelse (utnött skämt som jag tycker är lika skojigt varje gång ;o).

Svar: Jo, Mats är några år yngre än mig.
Torbjörn Lindahl

2020-08-24 @ 16:50:03
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0