Mindre bekymmer men mer sorg och vemod

Nej, det är inte en gammal cancersjuk släkting som avlidit i Covid 19. 
 
Det är istället något som kommer att glädja i all synnerhet min äldre svägerska i Umeå (jag vill nu inte påstå att hon är särskilt gammal utan bara särskilja henne från yngre svägerska i Umeå). Kanske kan det inträffade vara till viss hugnad även för min gamle kamrat som också han propagerat för att det nu timade borde ske. Och troligen även för Ann O Nym som ofta förr kommenterat att det skrivs för mycket om visst ämne på denna ringa blogg.
 
Idag har min motorcykel för sista gången rullat ur garaget
 
Jag sålde den idag till en av våra trogna gudstjänstfirare i den kyrka där jag ofta går. Han kom in i gudstjänstgemenskapen via vår alphagrupp för några år sedan. Där ser man ytterligare en av alphaarbetets välsignelser; man kan bli av med en motorcykel man inte längre vill ha kvar och få sig en liten hacka. Klart mindre än inköpspriset dock, så tillsammans med kostnader för toppbox och värmehandtag, två service och däckbyte både fram och bak så har nog knappt tre års MC-ägande kostat 25000. Om nu någon av kära läsarna skulle anse det vara bortkastade pengar så säger jag bara känslan lägga ner hojen i hög fart i en lång svepande kurva. Om nu någon annan av läsarna skulle försöka med berg- och dalbana på Liseberg så säger jag bara snacka inte strunt om sånt du inte begriper.
 
När jag nu blir så  påtagligt entusiastisk när MC-körning kommer på tal så förstår alla att det icke är helt utan visst inre motstånd jag kommit fram till dagens händelse. Beslutet var väl i praktiken redan fattat i början av sommaren, men då ska det förverkligas också.... Nej  verkligheten är ju den att sviterna efter stroken för tio månader sedan ännu inte helt gett sig, fr a vad gäller balansen så (tvåhjulig!) MC blir inte aktuellt igen (även om jag får köra bil).
 
Detta är nu första gången i livet då jag pga sjukdom/ålderdom påtagligt måste släppa något som jag tidigare kunnat göra. Men kom för den skull inte med klyschan man får en påminnelse... Efter 40 prästår och stor mängd begravningar så är jag medveten både om åldrandet och döden. Och de skrämmer mig inte.
 
Här bildbevis då nye ägaren kör hojen från Porsön mot sitt nya hem på Mjölkudden. Jag följde efter i hans bil. Då han skjutsade mig tillbaka postade vi registreringsbevisets ägarbytardel, så nu är det helt utan återvändo!
 
 
 
 Men innan jag lämnar hojen helt* kan jag ju inte låta bli bjuda kära läsarna på några bilder - troligen publicerade förr, men repetition är ju all kunskaps moder, säger jag som har dubbelt lärarblod i ådrorna
 
En bild av hur den stod i garaget. Där gäller nu Jesajas ord om gräset som torkar bort: dess plats vet icke mer därav.
 
Sen tre bilder från en tur genom Västerbottens inland. Givetvis hade det varit vackrare med soligt väder, men ok. Det är hur som helst alltid en mycket större upplevelse stanna vid en rastplats när man kommer med motorcykel jämfört när man stannar med bil.
Och sedan  hojen hemma utanför garaget.(blev visst fel ordning på de två sista.)
 
 
Vad säger man när man skiljs från en motorcykel? Tack för allt!
 

 
* lämna helt är kanske en s k sanning med modifikation. MC-stället, kängor, handskar och hjälm finns kvar så kanske kan jag räkna med att nye ägaren låter mig sitta på bönpallen någon gång.

Kommentarer
Postat av: Lars-Gunnar Ottestig

Tobbe, jag är inte ledsen att du sålt MC:n.

Svar: Men nu då jag under sena kvällen kompletterat inlägget med några bilder, så inser jag att det är ett riktigt sorgearbete
Torbjörn Lindahl

2020-08-14 @ 23:22:23
Postat av: Den gamle kamraten

Det är inte alltid lätt och roligt att vara klok. Fattar vemodet men gillar samtidigt åtgärden och realismen.

Svar: Om vännen och nye ägaren är beredd bjuda mig på skjuts så är det möjligt vi kan ses på Storgatan i Älvsbyn på 1 maj nästa år (Om inte Corona hindrar)
Torbjörn Lindahl

2020-08-15 @ 08:25:37
Postat av: Svägerskan

"Beklagar sorgen" men jag är tacksam att du fattat detta kloka beslut, till slut. Ingen av oss blir yngre...

Svar: Nä ingen av oss blir yngre.
Torbjörn Lindahl

2020-08-16 @ 13:08:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0