Förspillda tillfällen

Var temat för denna söndag både i 1942 och 1983 års evangelieböcker. Men i svenska kyrkans senaste evangeliebok är det söndagstemat struket. Ni har söndagen temat Nådens gåvor. Jag förnekar inte att det temat också är angeläget eller att  valda texter är viktiga utlägga, men ändå upplevs det som en osviklig tidens trend att det allvarliga temat förspillda tillfällen tagits bort. Finns det inte längre något som en människa - med tanke på sin salighet - kan förspilla?
 
Nå  Bosse höll som vanligt en lyssnansvärd predikan om nådens gåvor. Hur många vi var vet jag inte exakt, men fler än förra söndagen. Nu är det, enligt slutpålysningen  bara en söndag kvar med ordinarie gudstjänsttid ķl 9. Efter det när hösten kommit igång på allvar och fler regelbundna deltagare förväntas är Bosses tanke att det firas två mässor varje söndag - 9 och 11, då minskar risken att det blir för många deltagare vid någon gudstjänst. En verklig herde för sin hjord minskar inte antalet gudstjänster i smittorisktider utan ökar dem!
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Det var tydligen så man gjorde vid farsoter förr i tiden, man erbjöd fler gudstjänster. Mycket bra tycker jag!

Svar: Helt rätt. Men det var väl på den tiden när kyrkan både ville och förutsatte att "alla" skulle komma.
Torbjörn Lindahl

2020-08-17 @ 12:02:30
Postat av: Jonas

Hajade till när kommentatorn på Viasat hockey på söndag kväll kallade den dåligt förvaltade målchansen "ett förspillt tillfälle".

2020-08-18 @ 23:30:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0