Första maj

Då åker man motorcykel. Fyrkanten runt. Så även i år även om det inte var det roligaste väder man varit med om. Får erkänna att jag kände mig aningen ringrostig. Har ju bara haft ut hojen en gång tidigare i vår och då kört uppskattningsvis fem mil. Inte mycket.
 
Många andra bland norrbottens motorcyklister tyckte tydligen också att vädret var måttligt bra och valde stanna hemmet. Goda vänner i Boden som hör till de trogna gudstjänstdeltagarna i Hertsökyrkan hade dock infunnit sig vid Bodens järnvägsstation för att få se hojarna. Trevligt med pratstund och då förstod jag varför jag i morse fick infallet ta med två extra muggar till kaffetermosen. Nu kunde jag bjuda på en kopp medan vi surrade.
 
Bjuden på en kopp blev jag också ett tag senare hos min gamle kamrat. Han hade visserligen dykt upp på Storgatan i Älvsbyn för sedvanligt surr, men då vädret inte var särskilt MC-lockande valde jag avbryta i Älvsbyn och besöka den gamle kamraten i hans hem istället för att käka palt i Piteå. 
 
Stopp i Klöverträsk på hemvägen sen hos f d arbetskamrat som alltid har gott om hembakade kakor just denna tid på året. Och kaffe igen givetvis. Hemfärd via Selet mot Avan, men sen över Gäddvik eftersom det råa vädret inte lockade till över tjugo  minuters väntan på nästa färja över älven.
 
Äntligen hemma och mätt och glad efter att äldste son stekt hamburgare.
 
Tack gode Gud, som jag alltid utbrister när jag kommit lyckligt hem efter en MC-tur.

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Har alltid älskad motorcyklar av samma skäl som ånglok: man ser maskinen. Trafikanterna ska dock vara tacksamma att fumlige jag inte själv framför MC.

Svar: Jag får hoppas jag har förstånd sluta i tid innan jag själv blir för fumlig.
Torbjörn Lindahl

2019-05-02 @ 09:12:00
Postat av: Lennart

En berättelse från den gamla tiden då man gick i skolan på lördagar Då man hade en så kallad rolig timme . Det kunde vara att lösa någon gåta ?
En gosse frågade sina klasskamrater? Vad är det för skillnad på en motorcykelknutte och en Ängel ?
Ingen kunde svara. Är det någon här som kan lösa denna gåta ? Svaret kommer på någon dag .

2019-05-05 @ 00:54:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0