Umeå t o r

blev det i veckan.
 
Men inte av helt fri vilja. Drabbades i måndags av kortvarigt strokeliknande symptom, innebärande att jag en stund inte kunde tala ordentligt utan bara sluddrade. S k tia sades det senare. Även om det istort sett gick över ganska fort fann jag det bäst kolla upp saken (har haft liknande förrut). Alltså eftermiddag på akuten. Vid röntgen konstaterades så tydliga förträngningar på vissa kärl upp till hjärnan att man tisdag f m skickade  mig med ambulansflyg till Umeå för ytterligare utredning, ev åtgärd.
 
Angiografi onsd fm bekräftade bilden tydligt och någon angelägenhet göra någon form av ballongsprängning fanns väl, men då mina besvär hittills inte varit alltför svåra och frekventa ville man inte ta risken eftersom även behandlingen i värsta fall kan leda till att en propp lossnar och far upp i hjärnan. 
 
Och eftersom förträngningarna i kärlen sannolikt kommit smygande under många år så har det hunnit utvecklas andra vägar för blodet. Kanske dags sända en tacksamhetens tanke till Skaperen för den finurligheten att hjärnan blodförsörjs både framifrån och bakifrån.
 
Återstår alltså att hoppas på det bästa och goda vänners förböner. Bussresa hem. Strax framme.
 
Sjukskriven över helgen för lite vila så på söndag blir det Bosse i kyrkan trots att det egentligen är min tur. Men den som "aldrig säger nej till en mässa" kan ju knappast ha något emot att celebrera och predika på självaste Midfastosöndagen. Personligen blir jag mer och mer övertygad om att Jesu ord i Joh 6, om att äta hans kött och dricka hans blod, första hand syftar på nattvarden och inte på ett "andligt" ätande och drickande genom tron, vilket jag betraktar som ren undanflykt för att i efterhand försvara ett kyrkoliv där nattvarden inte har den centrala ställning den bör ha.

Kommentarer
Postat av: Maria

Du verkar ta det med ro. Jag skulle bli väldigt orolig, men det är ju jag det.

Svar: Jag är ju äldre och borde inse att jag hur som helst är närmare döden!
Torbjörn Lindahl

2019-03-28 @ 19:55:09
Postat av: Maria

Såå gammal är du inte.

Svar: Närmare 70 än 60!
Torbjörn Lindahl

2019-03-28 @ 21:30:04
Postat av: Anonym

Här bes!

Svar: Tack! Alla behöver bli burna av förbön
Torbjörn Lindahl

2019-03-29 @ 22:15:49
Postat av: Erica H

Hoppas du vilar och kan återhämta dig nu. Finns bra medicinska & hälsofrämjande åtgärder som kan göras för att förebygga fler "systemtrubbel". Många blir rätt orkeslösa tiden efteråt. Jag får väl dock tro att om du sitter på en buss hemåt från Umeå till Luleå och t.o.m orkat blogga - finns det fortfarande liv i kropp och knopp ;-) God bless! Krya på dig!

Svar: Tack så mycket. Liv och kraft finns!
Torbjörn Lindahl

2019-03-30 @ 10:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0