Nu har jag börjat få problem

Pensionärsproblem. Eller iofs sånt problem som kan dyka upp redan under lång semester, men som givetvis endast kan förvärras när man på raken har en massa lediga dagar i ett sträck bestående av både semester och pension ; hur håller man reda på veckodagar och datum.
 
Min gamle kamrat brukar vara en trogen hjälpare i all min nöd, men honom kan jag inte lita till eftersom han 
1) ännu bara varit fuskpensionär så han har jobbat en del och därför haft arbetsplatshjälp
2) har en hustru som ännu jobbar och därför behöver ha viss kännedom om veckodagar.
 
Ingen äkta nöd med åtföljande trovärdiga råd från det hållet alltså. Nån som ska kunna förstå min nöd och ha möjlighet ge äkta råd som verkligen talar in i min livssituation måste således vara ensamboende och verkligen ha slutat jobba. Med spänning får jag se vem som med levande erfarenhet anmäler sig som rådgivare.
 
Ett gott råd som jag tänkte ge mig själv var att varje dag kryssa en ruta i väggalmanackan i köket. Men hur skulle jag kunna vara säker att jag inte glömt kryssa en dag? Ett annat sätt skulle kunna vara att se vilken dagstidning som är den översta i högen på kökssoffan. Men hur blir det då till helgen, är lördagstidningen dagens tidning eller gårdagens? Och hur ska jag veta att jag verkligen tagit in dagens tidning.
 
Titta på siffran i den lilla rutan i armbandsuret är inget jag ofta ägnar mig åt. Men ikväll gjorde jag det. Och såg att den var ett dygn efter. Alltså hade jag inte kompenserat för 30-dagarsmånaden juni. Trodde jag. Alltså gjorde jag det. Men fick en svag känsla att nått var fel, vilket det visade sig vara när jag insåg att jag kunde kolla datum på mobilen. Alltså fick jag ägna en lång stund åt att ställa klockan rätt igen.
 
Tur att man är pensionär så man har tid.

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Tidegärden!
Bokform med 70-11 snören eller Appen.
Vidar dag och vilken del av dagen det är.

2019-07-13 @ 01:31:20
Postat av: Maria

På väg att glida in i demensen, helt klart😂

Svar: Vänta bara tills du blir pensionär så ska du få se hur lätt det är.
Torbjörn Lindahl

2019-07-13 @ 09:49:25
Postat av: Andreas Holmberg

Rom. 14:5

2019-07-14 @ 05:43:03
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Bosse

Kolla i telefonen.

Svar: Alltid telefonen. Tur att man har denna välsignade telefon.Men grundproblemet kvarstår: den långa raden likadana dagar...
Torbjörn Lindahl

2019-07-14 @ 08:11:20
Postat av: SigridL

Några far med osanning där i svaren.
Efter snart tre år har jag fortfarande ingen ordning på dagar och stunder.

Det har blivit något bättre, jag slutar i alla fall inte varje söndag med att fundera om jag har kläder till måndag och var busskortet är och såna triviala saker.

Lycka till. Det kommer att ordna sig på sikt.

Svar: Busskortet (som dock inte längre är laddat med års- eller månadskort) har jag alltid i börsen så problemet att leta detsamma har aldrig funnits. Men hur många gånger har jag framme vid busshållplatsen insett att jag tog en annan jacka än igår (väderomslag) och börsen ligger i innerfickan på gårdagsjackan!? Tillvarons förmåga att komma på något att glömma synes helt obegränsad.
Torbjörn Lindahl

2019-07-14 @ 14:02:51
Postat av: Den du vet...

Ta det som en övning. I den sabbatsvila som enligt Hebreerbrevet är lovat Guds folk blir det väl frågan om ”den långa raden likadana dagar”.

Svar: Övning var ordet.
Torbjörn Lindahl

2019-07-14 @ 14:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0