MC-tur

blev det idag.
 
Bara den fjärde för året. Katastrofalt . Har inte varit ute med hojen på två månader. Hur kan det komma sig? Kanske har tanken på pensionen så upptagit mina tankar att t o m en så viktig del av livet hamnat i skymundan.
 
Jag glömde även bort att besikta den vilket skulle varit gjort senast 30 juni. När jag insåg det blev det bråttom fixa en tid. Fick den i morse på Opus på Storheden. Men det är ju å andra sidan gamla besiktningsstationen som tidigare var Svensk Bilprovning och dit man förr alltid for ändå sedan man som barn följde med pappa.
 
Men ringrostig kände jag mig när jag for. Behöver verkligen ut några mil. Besiktningen gick bra, givetvis. Hojen har ju bara gått ca 1800 mil trots att den är elva år gammal. Och har gått mindre än 100 mil sedan senaste service.
 
Men när jag äntligen rullat ut den ur garaget och satt mig på den kunde det bli en längre tur. Alltså hade jag redan igår, via telefon förberett för besök hos gamle kamraten med hustru i Älvsbyn. Tog vägen över Avan, dvs färja över älven. I väntan på färja stötte jag på en annan motorcyklist, som jag fick en pratstund med* och vi följdes sedan åt till Klöverträsk där våra vägar skildes.
 
Hos gamle kamraten blev det sedan en blandning av surr och sommarlunch och kaffe och kaka. Trevlig eftermiddag.
 

 
* Om motorcyklister möts vid en rastplats eller P- plats går dom alltid fram till varandra och pratar. Det är det som gör MC-livet så innehållsrikt. Om du parkerar bilen, inte går du då bort och pratar med folk bara för att det står en annan bil tio meter bort?!

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Om du parkerar bilen, inte går du då bort och pratar med folk bara för att det står en annan bil tio meter bort?! - Jag brukar ibland berömma särskilt snygga eller ovanliga bilar och får oförställd och förvånad tacksamhet tillbaka.

2019-07-10 @ 15:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0