I praktiken?

Kanske skulle jag kunna göra detta till del sex i gudstjänsten i centrum-serien och fråga mig Har det hela fungerat?
 
I går kväll var jag till kvällsmässan i Hertsökyrkan som Bosse ledde och kunde återigen - till min stora glädje - se hur mycket av ideerna som trots allt förverkligats. Jag kom visserligen skamligt mycket för sent eftersom jag somnade i fåtöljen när jag satt och såg första perioden i VM-finalen. Ett kort ögonblick frestades jag skippa mässan och istället se andra perioden. Men (givetvis!) övervann jag den frestelsen.
 
Och roligt var det! För när jag (mitt i predikan) blygt tittade in genom kyrkdörren och såg en stor skara, så viskade kyrkvärden "Du är gudstjänstfirare nr 55".
 
Jag blev överväldig av vad jag såg och hörde. Mitt i sommaren i en distriktskyrka i stadens utkant; 55 personer i en kvällsmässa. Och en församling aktiv i liturgin. 
 
Jag fick hjälpa Bosse distribuera, så för en nybliven pensionär var allt precis som vanligt. 

Kommentarer
Postat av: Den gamle... Du vet vem.

Har jag fattat saken rätt firades fler gudstjänster samma dag på olika tider i stora Luleå Domkyrko- och Nederluleå församlingar - alla på cykelavstånd och med tät kollektivtrafik. Hur var det där? Vad firades? Antal? Annat att notera?
När jag tidigare frågat dig om detta har du undvikit att svara, till och med tror jag undvikit att ta reda på. Andra än jag läser din blogg och från dessa kanske uppgifter kan komma som stillar min uttalade nyfikenhet.

Svar: Jag kan bara vittna om "vad jag själv har sett och hört". (Statistiken för domkyrko- kunde jag förr komma åt , sen den bokförts, men saknar fr o m i måndags tillträde till intranätet.)
Torbjörn Lindahl

2019-07-08 @ 20:18:28
Postat av: Charlott

I domkyrkan samma söndag var det 600 enligt ordinarie vaktmästaren, dvs överfullt när Elida konfirmanderna konfirmerades. På Småskär hade vi ganska bra med folk trots regn. Variationerna är ju störst i domkyrkan, där jag firar mässan. En ”vanlig söndag” kan vi vara mellan 35-70 personer. Och det ryms förstås betydligt fler. Det fina är att det iallafall är flera mitt i livet som firar gudstjänst /Charlott Rehnman

Svar: Hade faktiskt övervägt åka med till Småskär men missade det.
Torbjörn Lindahl

2019-07-10 @ 22:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0