Första söndagen

i advent. OBS! Inte första advent som de flesta numera uttrycker sig.
 
Var befinner man sig en sådan högtidsdag? I högmässan. I kyrkan givetvis. Och ni vet naturligtvis vilken, eller hur? Men efter 66 levnadsår under vilka jag besökt kyrkan denna söndag nästan alla år (varav säkert ca 30-35 ggr som tjänstgörande) så tvingas jag erkänna att Voglers Hosianna inte längre fyller mig med riktigt samma känsla som förr. Men sanningen kvarstår ändå, en mässa är alltid en mässa.
 
Jag hjälpte Bosse med distributionen. Yttterligare en präst närvarande i gudstjänsten med större delen av sin familj. En kär kollega. Och det slår mig att första gången han och jag möttes öga mot öga, efter en tids mailväxling, var just i - Hertsökyrkan. Men vilket år var det?
 
Nu är det 2019. En femtedel av seklet har alltså snart runnit iväg. Av det egna livet är det väl statistiskt snarare en femtedel som är kvar. Bäst att skynda sig om man vill hinna något.

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

I dag kunde man i Sala välja mellan två "torrmässor" och en riktig mässa med min favoritpräst Kristoffer Dahlqvist och av centerkvinnorna ordnat kyrkkaffe, Gissa vart jag styrde kosan.

2019-12-01 @ 15:35:10
Postat av: Andreas Holmberg

Tror jag vet, Thorsten! (Även om jag brukar undvika politisk reklam vid kyrkkaffet - märkligt att just centerpartister har så svårt att servera kaffe utan att göra politisk reklam. Vad säger vi den dag sverigedemokrater erbjuder sig att servera kaffe mot namns nämnande? Den dagen lär närma sig - om inte Centerpartiet och Socialdemokraterna äntligen gör en positiv insats och skriver om Kyrkoordningen så att den förbjuder politiska partier från att sitta i Svenska kyrkans beslutande organ. (Alternativet är ju att skriva om partistadgarna på motsvarande sätt - men då ryker ju inte Sverigedemokraterna).

2019-12-02 @ 15:48:38
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Thorsten Schütte

Centerkvinnorna gjorde ingen partireklam alls, vilket hedrar dem. Lite funderingar om C och L här:
https://www.salaallehanda.com/artikel/insandare-liberalernas-langa-fard-mot-natten
Och alltid när jag nuddar vid tanken att SD börjar bli ett vanligt parti, då gör dom bort sig igen, som senast där det vill stoppa utlänningar från att låna böcker på bibblan...

2019-12-02 @ 17:24:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0