Utfärd med oväntat innehåll

Enligt plan for jag idag mot Arvidsjaur och besökte mina morföräldrars tidigare sommarstuga, sedan många år ägd av moster och morbror. På vägen vid Antnäs såg jag tre liftande ungdomar och stannade givetvis och tog upp dem. En kille från Belgien och två tjejer, från Polen respektive Australien. Riktigt roligt få bjuda dem på skjuts en del av vägen. Efter Storforsen, som var deras närmaste mål,  siktade dom på Sarek. Hoppas dom fick trevlig tur.
 
När jag kom fram till mitt mål var (också det helt enligt plan) ytterligare en av mammas systrar där. Ytterst trevlig eftermiddag. Då fick jag telefon med meddelande att mamma avlidit på sitt boende någon timme tidigare. Hon hade bara stilla insommat i sin fåtölj efter att  själv gått tillbaka till sitt rum efter lunchen. Dödsbeskedet gjorde knappast eftermiddagen mindre trevlig, bära annorlunda. Att min moster från Karlstad varit i Luleå över en vecka och kunnat besöka mamma varje dag, var en källa till stor glädje.
 
Just när jag fick samtalet med dödsbeskedet var vi på väg till samhället för att återigen bese mammas och systrarnas barndomshem och släktgraven (mormors pappas familjegrav). Efter en stunds begrundande av livets gång gjorde vi den utfärden som planerat. Samtidigt kunde jag känna mig trygg med att äldste sonen på hemmaplan fyllde rollen som närmaste närvarande släkting och satt en timme vid mammas sida och sjöng en psalmvers för henne.
 
När jag några timmar senare återvänt till residensstaden fick jag själv besöka mor och be en bön vid hennes sida.
 
Stort tack tlli alla som under åren gett mamma den absolut bästa vård och omsorg som tänkas kan.

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Så kom då den dagen. Tänker på och ber för er alla.

Svar: Knackade faktiskt på din port när jag passerade Älvsbyn på hemvägen vid 19.30 igår.
Torbjörn Lindahl

2019-08-04 @ 08:42:45
Postat av: Maria

En stilla död.

2019-08-04 @ 11:36:06
Postat av: Så får hon då fira Förklaringsdag i Herrens hydda. Minns med tacksamhet åtnjuten gästfrihet hos Rhodi och Arne. Varma hälsningar med SvPs 165:3 och 166 (som sjöngs på Olov Hartmans begravning). / Andreas i Iggesund

Så får hon då fira Förklaringsdag i Herrens hydda. Minns med tacksamhet åtnjuten gästfrihet hos Rhodi och Arne. Varma hälsningar med SvPs 165:3 och 166 (som sjöngs på Olov Hartmans begravning). / Andreas i Iggesund

2019-08-04 @ 14:23:35
Postat av: Kamraten

Vi var i Luleå. Fotbollscup i G-stad. Barnvakt på kvällen på grund av ”Musikens makt”.

2019-08-04 @ 14:52:33
Postat av: Anonym

Våra tankar går till er/Christer Enryd med familj

2019-08-05 @ 07:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0