Söndag igen

har det varit. Känns som att mitt liv och mina veckor hoppar från söndag till söndag. Idag 17:e efter trefaldighet.
 
Högmässa celebrerade jag i Hertsön. Och predikade. För en gångs skull var det för mig två kända namn bland de avlidna. En jag kände (se blogg för en dryg vecka sedan), en som jag väl mött men knappast var bekant med. Ofta är ju de personer man nämner i tacksägelserna helt okända personer. I vart fall för präst i något så när stor stad. Hur det är för präst i mindre by, t ex den som min gamle kamrat bebor, vet jag icke.
 
Kyrkkaffe givetvis och fortsatt god gemenskap och intressanta samtal. 
 
Efter mässa och kaffe for jag och hälsade på mor på hennes boende. Där blev det gudstjänst igen då kollegan Boel och musiker Ida kom på besök. Mamma uppskattade nog få sjunga psalmer och uppleva lite gudstjänstkänsla.
 
Till bönhuset (öst-) sedan. Lite sen till maten men det fanns så det räckte. Deltagande sedan i sista gudstjänsten. Men jag var så trött att jag oupphörligt satt och nickade till under första predikan. Alltså tog jag bussen hem under den andra.
 
Långt telefonsamtal sedan med kristen vän. I morgon blir det träff i Boden - obligatoriskt även om man är ledig! - för präster och diakoner i trakten för möte med Åsa Nyström som efterträdde Hans Stiglund för drygt tre månader sedan.

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Kanske var du inte för endast för trött utan predikan var för lång. Två predikningar, låter mer som ett seminarium?!

Svar: Jag tror mer och mer på det som Anders Piltz en gång uttryckt (fritt ur minnet): att man i många lutherska sammanhang har behov av så stor mängd predikan beror på att man tar emot Kristus kroppsligen i mässan alldeles för sällan. Ungefär att man måste ha större nängd nåd när man tar emot den i utspädd form.
Torbjörn Lindahl

2018-09-26 @ 21:33:22
Postat av: Jonas M

Intressant! Ja, kan nog ligga något i det. Pater Piltz har alltid så mycket klokt och tänkvärt att säga.

2018-09-28 @ 00:01:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0