Biskopsval och födelsedag

Jag har haft semster senare delen av förra  veckan. Fr o m min födelsedag. Dagen efter for jag bort. Med flyg. Det får man ju inte numera när man ska vara klimatvänlig. Men både i planet till Stockholm och i planet därifrån till Göteborg var de flesta stolar lediga, så vad hade det gjort för skillnad om jag inte suttit där? Men miljötänkets tanke är väl att om alla struntar i flyget så lägger bolagen ner alla linjer eftersom dom inte vill köra olönsamma linjer. Och då blir det miljövänligt. Men vem orkar tänka så långt i så många steg? Alltså flög jag till Göteborg.
 
Och deltog dels vid Missionsprovinsens prästkollegium, dels vid dess konvent (="årsmöte"). Vid det senare förrättades val av ny missionsbiskop. Bengt Ådahl valdes.*
 
När det var klart träffade jag två olika prästkollegor i bygden. Den första enligt önskemål att få diskutera lite om laestadiansk ungdomsväckelse på 70-talet vilken jag själv berördes påtagligt av medan kollegan mest hört talas om saken. Det senare kollegamötet hade som syfte få följa densamme brodern till småland för deltagande i Dag Sandahls 70-årskalas. Trevlig tillställning och roligt se jubilaren mottaga i present en elcykel villken många runt om i landet bidragit till.
 
Sista anhalten på resan var Hjelmserydsstiftelsen där Kyrklig Samlings samarbetsråd höll möte. Ämnet för dagen var samtal utifrån Dag Sandahls bok En annan kyrka. 
 
Bilfärd i ca två timmar sedan med ytterligare annan god vän och kollega under vilken bilresa vi samtalade mycket om skillnaden mellan lutherskt och romerskt.
 
Flyg hem från Landvetter måndag kväll.
 

* 42 röster. Gunnar Andersson 16, Rolf Pettersson 15

Kommentarer
Postat av: Maria

Det var först för några år sen jag förstod att jag varit med om en laestadiansk ungdomsväckelse. Tänk att allt måste få ett namn. Så har man gjort det ofarligt.

Svar: Det är mycket man inser först långt efteråt.Att namn=ofarligt var en ny tanke. Tänkvärt!
Torbjörn Lindahl

2018-10-16 @ 22:28:50
Postat av: Jonas M

Valet av Ådahl visar att man inte ska se för mycket till åldern..65 för en biskop är inte så mycket.

Annars får du väl passa på att besöka Katolska kyrkan i Luleå på i veckan dit relikerna av den heliga Terese av Jesusbarnet och hennes föräldrar kommer.

Svar: Jag var en snabbsväng förbi katolska kyrkan i eftermiddags tillsammans med kollega. Relikskrin i glasmontrar. Andaktsfullt sitta en stund. Dock för kort.
Torbjörn Lindahl

2018-10-16 @ 22:31:12
Postat av: Jonas M

Grattis på bemärkelsedagen i efterskott!

Svar: Tack!
Torbjörn Lindahl

2018-10-16 @ 22:32:15
Postat av: Maria

Relikerna av Teresa.
Kommer man att känna av detta?
Jag återkommer med rapport.

2018-10-17 @ 23:01:39
Postat av: Jonas M

I Falun var det föredrag av två olika präster, bl a f Björn i Luleå, flera mässor, bland annat enligt kaldeisk rit med biskopen från Södertälje och bön dygnet runt i kyrkan.

Nog "kändes" det.

2018-10-18 @ 22:45:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0