Stiftsfullmäktige

har jag varit på under ett helt dygn. Fredag mitt på dan till lördag mitt på dan. Det är väl nu tredje mandatperioden som jag är ordinarie eller ersättare. Åtskilliga gånger har jag ställt mig frågan om nödvändigheten av detta som stiftets förre biskop, vännen Hans, redan för drygt 13 tretton år sedan kallade terapi för kyrkopolitiker.*
 
Men den här gången råkade jag få ovanligt fin kontakt med några av de övriga ledamöterna - och det gör att jag far från stiftsfullmäktige med oväntat stor glädje!** - dels vid måltiderna dels med min granne i sammanträdesrummet. Den senare, som var ensam i sin nomineringsgrupp, inbjöd vi att vid det schemalagda gruppmötet vara med oss två FK:are. Eftersom vi små grupper inte fått någon tilldelad lokal för gruppmöte utan fick ta "valfri lokal" så valde vi Espresso house. 
 
Direkt efter fullmäktige färd till pensionerade vänner för gemenskap med andra vänner kring buffe' och bilder från pilgrimsvandring till Santiago de Compostella.
 
En av de närvarande och jag tyckte att vi sågs för sällan numera. Beror det på att vi har för få OAS-möten nu för tiden, frågade vi oss. Borde vi ha ett i Luleå någon nära förestående sommar?
 

 
detta yttrades när han efter snabb resa hem från det årets fullmäktige sjönk ner i hörnsoffan hos min exhustru vid hennes 50-årskalas och svarade på en av de närvarande gästernas fråga: "hur var det på stiftsfullmäktige?"
 
** men för att inte frestas förfalla till överentusiasm har jag lovat mig själv att - inspirerad av den hörselrehabiliteringskurs jag för drygt två veckor sedan deltog i - skriva till stiftskansliet och föreslå vissa åtgärder som för framtiden verksamt skulle förhöja sammanträdesglädjen hos personer med hörselnedsättning.

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Ja det är ju beklagligt men inte oväntat att Jesus får allt mindre plats. Men när det, enligt många höga potentater, klerikala eller ej, går lika bra med Muhammed så ligger det nära till hands.

Visst har biskopen emeritus rätt; och det är till och med så att kyrkomötet inte heller behövs utan det räcker med lokala kyrkoråd, där förstås kyrkoherden och ingen annan är ordförande.

Därmed inte sagt att man kan komma i åtnjutande av trevlig samvaro!

Svar: Jo, man kan verkligen ifrågasätta hur mycket av den s k demokratiska överbyggnaden som egentligen behövs, på alla nivåer.
Torbjörn Lindahl

2018-11-25 @ 18:39:20
Postat av: Ann O Nym

Ta det den politiska vägen och låt det gälla alla stiftets lokaler. Politiken kan rimligtvis inte föreslå avslag då det skulle betyda att personer med funktionsvariationen hörselnedsättning blir diskriminerade.

2018-11-26 @ 11:03:19
Postat av: Lennart

Kanske vi får höra internationalens högtidssång i kyrkan !? politiskt korrekt : en vers ur denna kampsång går så här :
I höjden räddarn vi ej hälsa,
ej gudar, furstar stå oss bi,
nej, själva vilja vi oss frälsa,
och samfälld skall vår räddning bli
För att kräva ut det stulna, bröder,
och för att slita andens band,
vi smida medan järnet glöder,
med senig arm och kraftig hand.

2018-12-01 @ 23:33:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0