Boksläpp

har jag varit på. Släppet av Dag Sandahls bok En annan kyrka. Jag flög till Landvetter i måndags och blev upphämtad av vännen Yngve Kalin och följde honom t o r Laurentiistiftelsen i Lund under tisdagen. Flyg hem idag.
 
Under dagen fick man träffa många bekanta från gemenskap i både Synoden och Kyrklig samling och t o m Missionsprovinsen. Möjligen fick jag även en pratstund med Missionsprovinsens blivande missionsbiskop. Man får väl se hur valet i höst utfaller. Men även mötte jag för mig tidigare okända personer som presenterade sig som verkligheten bakom signaturer på olika bloggar. En rolig dag (Dag!) Utan tvekan. 
 
Några böcker köpte jag med mig. Knappt hälften är bokade av vänner här i norr. Men ett fåtal överexemplar har jag om någon vill köpa av mig. 200:- Billigare än att beställa (Gaudete förlag).
 
Bör man då läsa boken? Givetvis! Alltid rätt att äga kunskap, också om den kyrkliga närhistorien. Vilken kunskap kan man då få genom boken? Ja, till exempel att vår i lördags avgångne biskop Hans höll föredrag på Kyrklig Samlings riksmöte  i Hässleholm 1981. Övriga föredragshållare var Bo Giertz och Carl Strandberg. Ser man på!

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Pax en!

Svar: Ok
Torbjörn Lindahl

2018-05-30 @ 16:31:33
Postat av: Jag i Halland

Så trevligt att få träffa dig IRL i går! Allt gott!


Svar: Detsamma!
Torbjörn Lindahl

2018-05-30 @ 20:34:48
Postat av: Anonym

Jag köper gärna en vid tillfälle. /ATL

Svar: Ok. Men sen är mitt lager slut.
Torbjörn Lindahl

2018-05-30 @ 22:46:42
Postat av: Jonas M

Det förstår jag att det var en givande resa! Hur kommer det sig att biskop Roland Gustafsson ska sluta, han är ju inte mer än 66 år? Jag såg inget i Missionsprovinsens stadgar om pensionsålder.

Svar: Jag vet inget om anledning till Roland Gustavssons beslut.
Torbjörn Lindahl

2018-05-31 @ 23:20:05
Postat av: +Göran

Vi är flera som har försökt övertyga biskop Roland om att stanna ytterligare några år. Men han har varit biskop sedan 2010 och har funnit uppdraget vara mödosamt. Han har därför valt att avsluta sitt episkopat.

Om det nu är av något intresse – biskop Roland har bett mig fortsätta uppdraget som bitr. biskop, trots min ålder, men nu lämnar jag den tjänsten tillsammans med honom, någon gång i början av nästa år.

Svar: Ja, det är väl som vi sagt i flera sammanhang. Pensionsålder är en världslig sak, i Guds rike kan andra regler gälla.
Torbjörn Lindahl

2018-06-01 @ 09:34:13
Postat av: Den gamle kamraten

För ett par veckor sedan, på båten Puthagorion-Kushadasi/Efesos tur och retur pratade jag med en katolsk präst från Minnesota. När jag nämnde att jag skulle pensioneras sa Fader Tom: "Never heard.of."

Svar: Så är det.
Torbjörn Lindahl

2018-06-01 @ 13:14:49
Postat av: Andreas Holmberg

Minnesota-prästen torde väl dock ha hört talas om att själve påven gick i pension för några år sedan?

Svar: Dock inte vid 65 års ålder
Torbjörn Lindahl

2018-06-01 @ 22:46:19
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Jonas M

Nä Påve emeritus Benedikt XVI var flera år över 80 och ålderssvag..för övrigt är det helt säkert mer arbetsamt att vara påve än biskop i Missionsprovinsen..men annars pensioneras stiftbiskoparna vid 75. Inte så många år kvar för biskop Anders Kardinal Arborelius OCD således.

2018-06-03 @ 23:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0