Nu

har det kommit igång på allvar känns det som efter jul-, nyårs- och trettondedagstiden. Oxveckorna, som de kallas, har börjat. Två arbetsvardagar har gått. Idag med kollegium, för alla anställda i församlingen,* och apt ** för de olika arbetslagen var för sig. Så var förmiddagen slut. Ja, det började med mässa också. Lunch med kollega. 
 
Märkligt att det är först när man haft ett personalkollegium som man på allvar tycker att jobbet är igång. Att man arbetat med gudstjänst på Trettondedag och söndag märks liksom inte. Men det beror väl på att det är en sån självklarhet att infinna sig till gudstjänst att när "man ändå är där" så spelar det inte nån större roll om man också predikar och celebrerar.
 
Efter lunch blev det psalmval och inledande predikoförberedelse inför helgens gudstjänst.
 
På aftonen fick jag besök av prästkollega från sydligare nejder som har ärende i Luleå några dagar och behov sova några nätter någonstans. Som tack för min ytterst ringa gästfrihet fick jag den mycket fina - och som det verkar mycket intressanta boken - Kyrkornas mysterium (Artos) av Peter Bexell. Den boken ska jag med nyfikenhet och intresse ta del av.
 
När man får en prästkollega på besök blir det givetvis alltid intressanta samtal. Nu ber vi strax kompletorium innan det är dags stega mot sängen.
 
F ö så undrar jag vilka det är som kan ha intresse av att läsa denna ringa blogg. Trots att jag tycker att jag skriver inget vettigt så ökar läsarnas antal sakta men säkert. Tack för den troheten!
 
- - - - - - 
 
* då passade jag på att göra upp med domkyrkokaplanen Anna-Stina om att det föredrag om bikten som jag (i lite olika varianter) hållit i Älvsby församling,  på åtskilliga OAS-möten, på prästkollegium här i domkyrkoförsamlingen, i alphaarbetets fortsättningsgrupper, men inte i sydligare församling i stiftet - det ska jag hålla vid kyrkkaffet i Diakonins hus efter högmässan i Domkyrkan den 5 mars.
 
**arbetsplatsträff. Då pratar man arbetsmiljö. Inte verksamhetsplanering.

Kommentarer
Postat av: Lennart Ö

Hej Torbjörn .
du skriver att ni har en träff och talar om arbetsplatsmiljö . Jag har en undran vad det inne bär och vad som kan vara intressant med dessa?
Med vänlig hälsning Lennart Ö

Svar: Det kan dels gälla att respektive arbetsledare har något att informera om från församlingsledningen till alla anställda. Ibland kan vi ta upp någon särskild fråga till diskussio. Dessutom går vi ofta en snabb runda där var och en får chans säga egna ärenden; kan gälla allt från behov av ny kontorsstol till ev problem i den psykosociala arbetsmiljön.
Torbjörn Lindahl

2017-01-12 @ 00:36:56
Postat av: Jonas M

Vore det inte något att försöka driva att det inrättas särskilda biktfaciliteter i kyrkorna i pastoratet?

Svar: Varför inte? Om även bikten hade sin fasta möblering i kyrkorummet precis som ordet, dopet och nattvarden så skulle ju medvetenheten om detta sakrament bli större.
Torbjörn Lindahl

2017-01-14 @ 18:46:09
Postat av: Jonas M

Och det kan vara fasta tider för "drop-in-bikt"; den som vill bikta sig slipper att ringa först och boka tid, trösklarna blir lägre. Om det nu inte skulle komma någon biktande kan prästen säkerligen göra något annat nyttigt under väntetiden.

2017-01-15 @ 16:45:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0