Kära demokrater!

Om man tänker sig två av skolans värsta slagskämpar som ömsesidigt har lust att tvåla till varandra i ett riktigt slagsmål så må dom väl göra det om dom tycker det är kul. Men om dom beslutar sig för att genomföra sitt råkurr just i stadens glas- och porslinsbutik, då undrar man varför dom nödvändigtvis ska slåss i denna ömtåliga butik där så mycket - inklusive dom själva - riskerar att skadas.
 
Denna tanke kom för mig när jag tänkte på vissa politiska partiers (och andra politiskt präglade gruppers) engagemang i kyrkovalet. Framförallt tänker jag kanske på socialdemokraterna och sverigedemokraterna som ömsesidigt synes ha utsett varandra till kyrkovalets huvudmotståndare.
 
Socialdemokrater och sverigedemokrater!!
(Och andra politiskt definierade grupper).
Ni får gärna bråka med och strida mot varandra. Men varför måste ni dra in svenska kyrkan i ert käbbel? Kan ni inte hålla er där politiska uppgörelser brukar ske: i de allmänna valen, i offentliga debatter, i kommunfullmäktige och riksdag? Varför måste ni göra det kristna kyrkosamfundet svenska kyrkan till arena för era strider?
 
Vi som bara vill tro på Jesus och efterfölja honom, kan vi inte få göra det i lugn och ro? Måste skolans värsta bråkstakar slåss just i vårat hem?
 
Bort med partipolitiken (både i öppen och i halvdold form) ur kyrkan!
 
Rösta på det verkliga alternativet i kyrkovalet:
 
FRIMODIG KYRKA!

Kommentarer
Postat av: Björn Larsson

Oerhört träffande liknelse. Och kul!

Svar: Tack!
Torbjörn Lindahl

2017-08-11 @ 19:18:37
Postat av: Maria Gerdås

TACK!

Svar: Tack för uppskattning.
Torbjörn Lindahl

2017-08-13 @ 22:15:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0