Helg slut

Och just nu. När väggklockan slog sex på söndagskvällen. Ska jag säga att helgen liksom började i fredags då jag om aftonen var i bönhuset och undervisade om nattvarden? Vi säger det. Rolig kväll. Om kära läsarna har tur kommer kanske något av det jag sade att även komma på bloggen. Varje vecka eller när hela serien om tre delar är klar? Vem vet.
 
Lördag for jag till Töre och hälsade på hos svärfar. Svägerska från Uppsala är uppe och har hämtat honom från "hemmet" så han får vara några dagar i sitt lilla torp som han ännu har kvar men snart är på väg att sälja.
 
Åter i stan for jag om kvällen till par som bjudit mig på middag tillsammans med  två andra vänner. Trevlig kväll.
 
Idag följde jag med på församlingsresa t o r Övertorneå. Där fick vi deltaga i högmässan ledd av lokale kyrkoherden och höra predikan av vår medföljande domkyrkokaplan.* Efter gudstjänsten fick vi höra en guidning om kyrkan. Då insåg jag (1) hur värdefull den medeltida s k mantelmadonnan är. Det finns bara två bevarade exemplar i hela Sverige (det andra finns i småland) och bara tio exemplar i hela världen; (2) hur ful den vägg är som minskar koret, vilken först byggts och sedan rivits och sen byggts upp igen under 1900-talet. Man borde riva den igen och återgå till att ha sakristia under en av sidoläktarna. Noterade också att antalet gudstjänstfirare utöver en busslast från Luleå inte var så stort. Är gudstjänstfirarna normalt så få eller blev församlingsbor bortskrämda av budet att det skulle komma ca 55 lulebor? 
 
Middag i Hedenäset sen for vi hem. Jag följde med på resan utan att "jobba". Bara som vanlig deltagare.
- Jag måste ju börja vänja mig vid min kommande pensionärsroll, sa jag till några av övriga deltagare.
 
Hur som helst, trevlig dag.
 
- - - - - -
 
* andra gången på ett drygt decenium vi har en domkyrkokaplan med namnet Svedberg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0