Dubbelhelg

Lördag blev det högmässa i Hertsön som jag själv ledde. Kändes som att vi var få men det var nog närmare trettio. Det får man vara nöjd med i Luleå.
 
Söndag var jag egentligen ledig men hade lovat Bosse distribuera i den högmässa han ledde i Örnäset. Mycket folk. En bra bit över 120 kommunikanter + en hel del små barn. De flesta gudstjänstdeltagarna kom från Luleå fridsförbund som hade församlingsdagar och hade planerat in högmässan i sitt schema. Vissa signaler hade getts från förståsigpåare att det kanske inte skulle komma så många, att de flesta skulle nöja sig med bönhusgudstjänsterna. Men den förmodan kom på skam. Däremot var det lite tråkigt se att ungdomarna i stor utsträckning uteblev. Dålig stil. Även från föräldrarna skulle jag säga. Kristna ungdomar bör fostras att gå när nattvarden dukas. Punkt.*
 
Sen tog jag Bosse med och han fick ge mamma sjukkommunion på hennes boende. Det var hennes 91- årsdag så det var passande. Senare kom även mammas syster och svåger så vi fick uppvakta tillsammans.
 
I morgon kommer en målare och förbereder för tapetsering i två rum. Han jobbar bara deltid i målaryrket så själva tapetuppsättandet blir en vecka senare. Sedan rotavdraget infördes ser jag inget skäl tapetsera själv.
 
- - - - -
 
* (tillägg tisd 8/11)
Se kommentar av "s" nedan. Av mer initierad person har jag fått veta att kommentator "s" troligen har rätt. Då mildras min upplevelse en smula. Vad jag påstår i kommentar-kommentar är dock fortfarande sant.

Kommentarer
Postat av: Anonym

91.

Svar: Naturligtvis var det mammas 91-årsdsg. Texten rättad.
Torbjörn Lindahl

2016-11-07 @ 10:35:34
Postat av: S

Ungdomarna var möjligtvis på andra ställen under allhelgonahelgen ex i Kuttainen eller J-stad..

Svar: Om så väl vore! Hoppas du har rätt. (Eller såg du själv?)Mina ngt stränga ord kommer sig dock av att jag under de senaste 30 åren åtskilliga gånger här i Luleå hört både predikanter och vanliga kristna uttrycka att det kommer färre ungdomar om nattvarden firas på högmässotid än på lörd afton; "dom ligger och sover på söndag förmiddag".
Torbjörn Lindahl

2016-11-07 @ 21:39:08
Postat av: S

Jag kan nog ha rätt denna helg, men din farhåga kan stämma andra tillfällen, även om jag skulle hoppas att det inte är så.

2016-11-08 @ 21:03:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0