68

Inte året. Om du nu trodde det. Utan antalet deltagare vid högmässan i Hertsön idag. Inte illa för en liten distriktskyrka i Luleås utkant. Hur gudstjänsten upplevdes av övriga vet jag inte helt men för mig var det roligt. Kyrkkaffe med tårta.
 
 
Bunusglädje var att vid kaffet tala med god vän och bloggranne som erbjöd mig komma och låna hans MC om jag skulle vilja pröva på den verkligheten igen. Vilket mod att våga låna ut sin hoj åt en som körde omkull det sista han gjorde.
 
Två mässor till blev det under eftermiddagen på ett äldreboende. Hade bestämt om sjukkommunion med en person jag känner. Men när jag väl var i huset kom förfrågan om jag kunde gå även till annan person i samma ärende. Eftersom jag alltid ansett sjukkommunioner vara en av prästtjänstens finaste uppgifter var det inget problem. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Pappa var också tacksam för denna pingstgudstjänst, Torbjörn! Och eftersom de räknade in 3000 på den första pingstdagen - som ju inte var den första eftersom vårens första gröda och lagens givande på Sinai firats långliga tider dessförinnan - kan det ju inte, åtminstone i nya förbundets tid, vara helt fel att räkna folket heller. I varje fall om man blir uppmuntrad av det. I annat fall kanske man bör låta bli eller påminna sej Jesu ord om "där två eller tre är församlade i mitt namn".

Hur som helst har ju Carl-Erik Sahlberg varnat för att ställa yttre, numerär tillväxt och inre tillväxt mot varandra. Guds gode Ande är intresserad av bådadera, eftersom "Gud vill att alla ska bli frälsta och komma till sanningens kunskap". Så jag gläds med dej åt numerären och åt att din predikan ("i kraft av Kristi ord") förvisso befordrade också den inre tillväxten ("i nåden och vår Herres Jesu kunskap").

God fortsättning på pingsthelgerna! Hälsningar med Grundtvigs pingstpsalm SvPs160, i en rykande färsk nyöversättning från i morse: http://psalmboken.blogspot.se/2016/05/fran-himlen-herrens-ande-kom.html

Svar: Ja, du får dina rapporter! Visst är det så: numerären inte viktigast. Och jag har nog också många gånger under mina prästår fått driva tesen att det är lönt predika och fira mässa även med få deltagare.
Torbjörn Lindahl

2016-05-16 @ 07:05:17
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Anonym

"Det sista han gjorde" blev det ju tack o lov inte!

Svar: Det blev ju inte det! Men eventuellt "tack och lov"? Beror väl på vem du frågar.
Torbjörn Lindahl

2016-05-16 @ 17:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0