Underbar påskdag

Det är det väl alltid, anmärker den alerte läsaren. Och det är givetvis rätt. Det är alltid underbart så fort vi firar Kristi uppståndelse. Och det gör vi ju varje mässa. Så varje söndag en påskdag.
 
Men idag var det riktig kyrkoårspåskdag och tillråga på allt med två dop. Först i samband med högmässan i Hertsökyrkan ett dop av en vuxen (från Kina!) Fint och högtidligt. Fantastisk förmån också för en präst att under en längre tid få följa en människas vandring genom bibelstudier och undervisning in i Kyrkans liv och slutligen fram till målet: det heliga dopet.
 
Fantastiskt få detta tilllfälle just ett år då vi följer Matteusserien så att dop/missionsbefallningen ingår i evangelieläsningen.
 
Dop nr 2 förrättade jag inte. Där var jag bara deltagare.
Men jag fick stressa iväg från högmässan för att hinna till Boden där andra barnbarnet skulle döpas. En lillasyster denna gång. Även storebrodern döpt en påskdag - för två år sedan
 
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, påskdagen är ju en underbar dopdag (även om varje söndag som sagt är en liten påskdag). Vi har en påskdagsdöpt i familjen som liksom får två dopdagar, dels påskdagen (när den nu än infaller) och dels det speciella datumet som det året var ovanligt sent.

Om ett par timmar ska jag gå på ett par timmars Emmausvandring till Idenors S:ta Maria med efterföljande Emmausmässa (och lunch i församlingshemmet). En uppbygglig friskvårdssed för både kropp och själ, värd att tas upp på fler håll i vår kyrka!

Har vi i glesa Norden de senaste 500 åren haft svårt för regelrätta pilgrimsvandringar till någon helgongrav eller så, så har vi sannerligen - fram till bilismens tid - väl bevarat de rejäla kyrkvandringarna, av en längd som ungefär motsvarar eller i Norrland ofta överträffat de moderna små s.k. "pilgrimsvandringarna". Leve apostlahästarna!

Glad påsk, allesammans! Och god fortsättning!

Svar: Det var väl påskdagen som det året var ovanligt sen, inte datumet :))
Torbjörn Lindahl

2016-03-28 @ 07:59:52
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Populisten

Genom Guds försyn, genomförs så att de församlingar jag vanligen skulle ha bevistat i trakten inte hade behagat meddela på sina hemsidor när påskdagsmässan skulle infalla*, så kom jag att fira mässa i en församling som igår döpte 15 konvertiter. Halleluja vilken nåd att få närvara!

*) Min käpphäst om vikten av att hålla sig till kl 11 torde inte behöva upprepas.

Svar: Underbart med 15 konvertiter!Själv får jag rycka in och fira mässa även idag pga kollegas sjukdom. Kl 18 dock:)
Torbjörn Lindahl

2016-03-28 @ 15:28:45
URL: http://populisten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0