Inne-midsommar

blir det för den förkylde. Jag är visserligen på bättringsvägen så det ljusnar i tunneln. Midsommar har annars aldrig varit en helg som tagit tag i mig så särskilt. När barnen var små blev det ju ofta färd till svärföräldrarnas - först fritidshus och sedan permanentboende - utanför Töre. Barnen plockade blommor och morfar klädde en liten middommarstång som restes mitt på gården. Men sedan barnen vuxit upp och sedan försvunnit ur huset så har midsommar för mig mer och mer tenderat bli (nästan) som vilken helg som helst. Jag är ju känd för att vara lite på tvären och jag förnekar mig inte bara för att det blir midsommar. Så om jag alltså upplever mig möta någon slags förväntan som flyger omkring i luften, att man ska handla på ett visst sätt - t ex sitta ute på altanen och äta sill och mandelpotatis - då kan jag lika gärna göra tvärtom. Alltså sörjer jag inte över att sista kvarvarande förkylningsbesvär håller mig inne. Till middag blir det en fläskkotlett.
 
Sörjer - och nu är det allvar! - gör jag dock pga ett besked jag fått för några dagar sedan. En person som varit väldigt regelbunden deltagare i våra gudstjänster i Hertsön, har råkat ut för en olycka och slagit sig så allvarligt att hon nu ligger på sjukhus i praktiken totalförlamad. Många av er som ofta deltar i gudstjänsterna har jag försökt nå med vädjan om förbön. Men om det finns några fler bland läsarna som vill vara med i bönemobiliseringen så är ni givetvis välkomna, också att i Anden deltaga med oss som samlas till mässa på söndag kl 18.
 
Fr o m nu blir det alltså sommarschema med gudstjänsterna. Utgå från denna söndag och skriv sedan in i almanackan mässa i Hertsökyrkan varannan söndag kl 18. Även kära läsare från långtbortifrån är givetvis välkomna. Söndaglig 11-högmässa igen från slutet av augusti.
- - - -
PS. En timme senare
Precis när middagen var färdig så började det regna.Alltså hade jag ändå inte kunnat sitta ute. Alltså slipper jag känna mig som tråkig motvalsperson. Istället får jag glädja mig över ett varmt hus att befinna mig i.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0