Gudstjänster i parti och minut

Har jag varit med om idag (eller kanske igår. Osäkert om jag hinner publicera detta före midnatt).
 
Först gudstjänst i Domkyrkan som avslutning på allkristna vinterveckan. Talare under dagarna har varit Carl-Eric Sahlberg och han predikade också idag. Predikan var snarast ett personligt vittnesbörd med betoning av Bibelns betydelse.
 
Gudstjänsten var lång. Det mesta som skulle ingå av textläsningar och psalmer i en svenskkyrklig söndagsgudstjänst + flera sånger och vittnesbörd av LP-kören här i norr. Sammantaget riktigt glatt och entusiasmerande.
 
Efter  en stunds kyrkkaffe på  EFS for jag för att besöka mamma. Och väl där visade det sig att på äldreboendet pågick andakt ledd av kollegan Boel som också tidigare varit i domkyrkan (vi hade båda sammanlyst "våra" (!?) respektive kyrkor till domkyrkan). Så då fick jag sjunga, bedja och lyssna ännu en gång innan det blev en stunds gemenskap med mamma innan hon gick till middag.
 
När mamma gick och åt gick jag till det som var tänkt som dagens andra gudstjänst men som nu får betraktas som den tredje: bönhuset. Två predikningar. En över Danielsbokens inledning, den andra över texten om den förlorade/återvunne sonen.
 
Om två veckor ska jag själv predika i bönhuset.
 
Kvällen avslutades med kvällsmässa i Hertsökyrkan. S k completoriemässa, där en mässordning vävts in ett completorium på ett väldigt fint sätt. En vän och kollega har skänkt mig agendan. Om han själv utformat ordningen vet jag inte. 
 
Att vi samlades till denna enkla mässa är ett resultat av enträgna böner från några av dem som regelbundet besöker högmässan. Och finns det en grupp sakramentstörstande människor måste ju prästerna ställa upp. Tretton deltagare sammanlagt.
 
Full dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0