Missionsprovinsen

besökte jag under söndagen. Jag tog bilen och en god vän med mig och for till Korpilombolo gudstjänstgemenskap. Snöigt värre var det. Och det hade tydligen också många andra tyckt och därför var det inte så många med på gudstjänsten som det brukar vara. Men gudstjänsten var det inget fel på. Oklanderligt enligt svenska kyrkans ordning, 1986 års handbok. Och uppbygglig, innehållrik predikan. Kyrkkaffe efteråt med fina andliga samtal.
 
Efter allt var slut så blev vi hembjudna till gudstjänstgemenskapens präst på mer kaffe och prat och mat och till sist ännu mer kaffe. Sen for vi hem. Då snöade det också men lite mindre så det gick bra att se med helljusen påslagna. Men det myckna körandet i snö gjorde tydligen att det gick åt mycket mer bensin än normalt för färddatorn började plötsligt signalera att soppan skulle tryta redan några mil före Luleå trots att den på morgonen sagt att vi med råge slulle klara oss hem. Tack alltså för macken i Töre. Jag höll på att säga Shell som det varit i årtionden. Nu är det OK.
 
Hem kom vi lyckliga och glada. Som vanligt en stor glädje få möta pastor Anders. Så klart räknar jag en Missionsprovins-präst som vilken kollega som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0