Samma efternamn

har jag som svenska damfotbollslandslagets målvakt. Roligt nu när hon i förrgår gjorde en strålande insats och tog två straffar mot Brasilien och därmed bidrog till att laget är i OS-final.
 
Att jag köper en kvällstidning sker inte ofta. Det händer nog bara när det hänt något enastående som gör det roligt läsa en fylligare sportbilaga. Igår var en sådan dag. Då fick jag se denna rubrik vilken jag gärna delar med mig av.
 
Kan ju vara tillämpligt även i andliga sammanhang. Jag menar, gör man om sista raden till en uppmaning - "Var inte rädd!"  - så blir det ju riktigt bibliskt.
 
Påminner mig samtidigt att min gamle kamrats efternamn även figurerat i rikspressen eftersom han är släkt med relativt framgångsrik fotbollsdomare. Kan vi ge dessa våra namnlikheter med storheter inom fotbollsvärlden någon andlig betydelse? Min uppgift att säga "stopp" och hans att se till att jag inte bryter mot reglerna?

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Fotbollsdomaren med mitt efternamn hade i EM uppdraget att hålla koll på linjen - om jag fattade det rätt. Jag har väl en liknade uppgift i förhållande till som likt din namne gör en och annan sned utspark.

Svar: Man tackar. Och tack för gästfriheten.
Torbjörn Lindahl

2016-08-19 @ 00:27:19
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: +Göran

En linjedomares främsta uppgift är väl att kolla om det är offside. Det skulle behövas sådana i Svenska kyrkan. Jag tycker att en del angrepp på Torbjörn tydligt har varit offside. I senaste vändan blev det dessbättre till slut domslutet.

2016-08-19 @ 08:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0