Prästmöte?

Kan man kalla det så när ett halvdussin ämbetsbärare träffas i privat regi? Nu för tredje året i rad i sommarstuga vid havsvik i by utanför staden. I går eftermiddag droppade vi in. Kaffe först. Sen fram med grillen och middag. Till middagen serverades bl a vatten, kan jag väl berätta. Men före middagen bad vi vesper tillsammans. Då kan man uppskatta tidegärds-appen i telefonen. En rolig  och givande kväll på alla sätt så när vi vid 23.30-tiden gick mot den vedeldade bastun tänkte man att det här artar sig till en riktigt trevlig kväll. Och nu behöver jag alltså inte längre känna att jag genom underlåtelse försyndat mig mot vår korta sommar; nu har jag slängt mig i vattnet iallafall en gång.
 
Påmind blev jag också om att när vi möttes för två år sedan, då några av de närvarande låg under utredning pga domkapitelsanmälningar, då hade jag utbrustit "anmäld till domkapitlet har man i alla fall aldrig blivit" - och känt mig mycket rättfärdig. Men ifjol hade jag slagit alla med råge när det gäller domkapitelsanmälningar. I år var det dock ingen som hade något dylikt hängande över sig. Ska vi därför vara glada och fria eller tänka att vi tappat stinget? Det är frågan.
 
Under aftonen fick vi även den upplysningen att vår biskop meddelat att han avser avgå under det år han fyller 63, om två år alltså. Då förstår kära läsarna att man bör låta honom få dessa sista två biskopsår i lugn och ro och inte betunga honom med domkapitelsanmälningar vilka ändå kommer att avfärdas.
 
När jag möter biskopen för ett enskilt samtal direkt efter semestern (överenskommet sedan i våras) så får jag väl önska honom en god kommande pensionärstillvaro. Kanske önskar han mig detsamma. Möjligheten finns ju att vi blir pensionärer samma år. Om jag inte fortsätter en tid till. Den dagen, den sorgen. 
 
Men nu ska jag först avnjuta semesterns sista två veckor. Inget inbokat, varken predikoresor eller släktsammandragningar. Nu gör jag exakt vad jag vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0