Färdigsemestrat

är det nu. Det innebär dock inte att måndagen blir arbetsdag eftersom jag (på sedvanligt prästerligt vis?) inleder arbetsveckan med veckoledig dag. Men sedan börjar det och div information har redan under semestern nått mig som gör att det redan är en hel del inskrivet i almanackan. Så något slags nytta ska man kanske ändå göra.
 
Pratade idag med en något äldre kollega och kunde dela många goda erfarenheter. Jag fick då chansen uttrycka att även om det finns mycket i "svenska kyrkan" som numera fyller mig med sorg och mycket jag är oerhört less på; så när jag väl står vid altaret för att celebrera eller i predikstolen för att predika, då fyller det mig med samma glädje som i min första prästtid. Det  har jag väl iofs berättat för kära läsarna tidigare, men det är uppmuntrande betänka det. Kärleken till det centrala i prästämbetet består - efter 37 år! Då ska den väl räcka några år till.
 
 

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

För den övriga läsekretsen vill jag klargöra och problematisera kring bloggarens ord "en något äldre kollega".

Vad sas i de orden? Det rör sig om en präst och är äldre än Tobbe. Det är satsens informativa innehåll. Det är vad bloggaren säger.
Men nu har det blivit på så vis i kyrkan, och framför allt när kyrkligt folk i underställda befattningar rör sig på sociala medier, att vad som faktiskt sägs eller skrivs inte blir det viktiga. I stället fokuseras på "hur det skulle kunna uppfattas". Kanske. Av någon. Men man vet inte vem.
Och då orden "en något äldre kollega" skulle kunna uppfattas som gällande mig så vill jag härmed klargöra att så inte är fallet. Visst! Jag är kollega till bloggaren - helt rätt. Jag är också äldre än honom. Har fyllt 63 vilket gossen ifråga inte gjort - än. Men jag är ändå inte den som avses.

Huruvida man skall problematisera kring uttrycket "en något äldre kollega" kan vara öppet men faktum är ju att det här löps en ökad risk att oförskyllt hänga ut folk på nätet. För 35 år sedan var orden ofarliga enär de flesta då var äldre än bloggaren men idag då han rört sig upp mot toppen av befolkningspyramiden blir det färre som kan åsyftas - och därmed kanske blir oavsiktligt röjda. Viss varsamhet på sin plats - kanske.

Till sist: Denna kommentar "skulle kunna uppfattas" som tung, seriös, allvarlig, helt saklig. Den kan också förstås som ett lite skämtsamt försök att retas med en kompis och en liten drift med en inomkyrklig ängslankultur som ibland gör sig påmind. Det är det andra sättet att uppfatta saken som är det avsedda.

Svar: Nej, det är inte du. Kollegan ifråga är åtta år äldre än du och jag!
Torbjörn Lindahl

2016-08-29 @ 17:46:21
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: den gamle kamraten igen

Va! En70+are! Då är ju risken att denne hängs ut ännu större!

2016-08-29 @ 22:54:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0