Vilodag

Blev det verkligen idag. Har vilat och sovit i fåtöljen en stor del av dagen. 
 
På fm kom äldsta dottern med man och barn från Boden på besök. Det var ju dessutom deras ettåriga bröllopsdag så man fick chans gratulera. Fick även återigen bekräftat: en ett och ett halvtåring sitter aldrig still!
 
På em kom goda vänner med en blombukett som en vän söderut skickat. Tack för det! Och för att dom passat på handla lite som jag behövde.
 
Med kyrkogång och annat dylikt som brukar förknippas med vilodagen blev det mindre. Fick dock för mig slå på radion* strax efter elva och hamnade mitt i en högmässa just när evangeliet lästes. Predikan var enkel och trevlig. Inga direkta fel men inga stora djup heller.
 
När däremot nattvardsliturgin började tyckte jag rösten var välbekant. Och mycket riktigt, vid avannonseringen sades att vi varit i Göteborgs domkyrka och att celebrant var min tidigare arbetskamrat Karin Burstrand. Så kan det gå.**
 
Skälet till dagens påtagliga trötthet var nog att jag under gårdagen hade besök av god vän som hjälpte mig städa i huset. I morgon får jag kanske lite hjälp igen att slutföra en del som blev kvar.
 
Men ingen städning idag. Det är ju vilodag.
 
- - - - -
 
* de gånger jag tar del av radio (eller TV) gudstjänst är knappast oftare än i snitt en gång vart fjärde år. Om jag någon gång är hemma från gudstjänst (i stort sett bara vid sjukdom) löser jag det ofta hellre så att jag enskilt läser texterna och gudstjänstritualet
 
** när jag nu öppet och "offentligt" berättar att jag lyssnat till större delen av en gudstjänst där två (!) kvinnliga präster medverkat, utan att ens överväga slå av radion, då måste väl t o m kyrkofullm.ordf Maria Johansson Berg inse att hon var ute i helt ogjort väder när hon anmälde mig till domkapitlet.
 
Alltså ser jag fram emot nästa brev från stiftsjuristen att Johansson Bergs anmälan är tillbakadragen.

Kommentarer
Postat av: Peter T

Så du tror dig finna större djup i kyrkofuĺlmäktigeordföranden än i radiopredikan?
Den anmälan kan ju sammanfattas i det onte specoellt djupa ordet "usch"!
Finns det någon indikation på när DK ska behandla?

Svar: Kommande Dk-sammanträden lär vara ca 10/9 och 22/10. Förmodligen inget beslut förrän vid senare tillfället. En utredningsgrupp är tillsatt som troligen kommer träffa mig för samtal.
Torbjörn Lindahl

2015-09-07 @ 06:22:36
Postat av: Alma-Lena

Alltså, hur mycket tid behövs för att inse att den där anmälan är rent svammel?






Svar: Det tog inte lång tid.
Torbjörn Lindahl

2015-09-08 @ 03:43:35
URL: http://barockbloggen.blogspot.se
Postat av: T Bertilsson

Hela anmälningsärendet är så skamligt att ord saknas att beskriva. Skall någon inkvisitionskommitté tillsättas borde dess enda syfte vara näpsa kyrkofullmäktigeordföranden, en socialist som sätter tidens nycker framför Skriftens eviga ord.

2015-09-09 @ 20:54:14
URL: http://fieldmarchal.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0